Na seoskom groblju u Crljencu kod Malog Crnića, juče je sahranjena Snežana Stević (39), koju je suprug Goran (40) u subotu ubio hicem iz pištolja, a potom i sebi oduzeo život. Goran će danas biti sahranjen na istom groblju.


Goranova majka i otac želeli su da im sin i snaja budu zajedno sahranjeni u njihovoj porodučnoj grobnici, ali njihovi prijatelji, Snežanini roditelji, za taj predlog nisu želeli ni da čuju.

– Snežin otac Toma i majka Mirjana nisu ni pod kakvim uslovima hteli da pristanu da se zajedno sahrane, iako su ih Goranovi roditelji ubeđivali da to učine zbog zajedničkih unuka, pa će svako od njih biti sahranjen u svojim porodičnim grobnicama – pričaju meštani Crljenca, još uvek ne verujući da se takva tragedija zadesila u njihovom selu.

Iako je od ove tragedije prošlo tri dana, ona je i dalje glavna tema u Crljencu, čiji meštani ovako nešto ne pamte. Iako su znali da su Snežana i Goran živeli odvojeno, jer se ona u decembru sa maloletnim sinovima odselila za Požarevac, ovakav ishod niko nije očekivao. – Cela porodica Stević, i Snežana, i Goran, i njegovi roditelji Radica i Dobrica, važila je za složnu, vrednu i uglednu. Zato niko od nas nije slutio da će Goran da se odluči na ovakav korak. To čak nisu mogli da predvide ni njegovi roditelji, iako su svakodnevno živeli s njim – kažu meštani Crljenca. Goran je Snežanu usmrtio hicem iz svog pištolja u subotu, oko 19 sati, dok je ona ispred kapije, u autu, čekala da sinovi, stari 15 i 10 godina, pokažu ocu i njegovim roditeljima đačke knjižice. Nakon što je ona izdahnula na licu mesta, Goran se vratio u dvorište i onda sebi pucao u glavu. Viši javni tužilac naložio je obdukciju tela pokojnih supružnika, ali podnošenja krivične prijave nije bilo, jer je glavni vinovnik ceo slučaj okončao svojim samoubistvom.

Motiv tragedije – ljubomora

Prema pričanju meštana Crljenca ova tragedija se desila zbog Goranove ljubomore.

– On je Snežu mnogo voleo, ali je bio bolesno ljubomoran i stalno joj je prebacivao da, osim njega, gleda i druge muškarce. Zbog toga, neretko je vršio nasilje nad njom. Sneža je u početku to trpela, ali kada je maltretiranje njenog supruga učestalo, ona ga je prijavljivala policiji, koja je izlazila na licu mesta, ali ništa nije preduzimala. Kada joj je prekipelo pokupila je decu i odselila se u Požarevac, gde je nastavila da živi kao podstanar, iako su u gradu imali stan. Priča se da je u gradu našla nekog s kim se viđala, što, Goran, očigledno nije mogao da podnese, pa je presudio i njoj, i sebi. Sada su njihova deca u trenutku ostali bez oba roditelja i što je najgore, bili su očevidci kako im otac ubija majku, pa sebe – pričaju stanovnici Crljenca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari