Kako je planirano, danas će u Inđiji svečano biti pušten u saobraćaj severoistočni krak obilaznice oko Inđije koji se proteže od regionalnog puta R – 109 do nadvožnjaka magistralnog puta M -22.2

Ova deonica puta dugačka je 4.600 metara, a sredstva za izgradnju obezbeđena su iz NIP-a i budžeta opštine Inđija. Investicija je vredna oko 107 miliona dinara, od kojih je 80 obezbeđeno iz NIP-a, dok je 27 izdvojeno iz opštinskog budžeta.

Svečanom otvaranju obilaznice prisustvovaće predsednik opštine Inđija Goran Ješić sa saradnicima, ministarka za NIP Verica Kalanović, pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju Tomislav Stantić i predstavnici izvođača radova rumskog AD „Sremput“.

Otvaranje pomenute saobraćajnice omogućiće povezanost saobraćajnog jezgra Severoistočne radne zone opštine Inđija sa državnim putem M-22.2, a preko njega direktan pristup državnom putu M – 22.1 i autoputu E – 75 mimoilazeći pri tom gradsko jezgro naselja Inđija. Istovremeno, ova saobraćajnica predstavlja deo saobraćajnog prstena koji će činiti glavni tranzitni pravac za srednje teški i teški teretni saobraćaj oko naselja Inđija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari