Predstavnici Misije OEBS u Beogradu uručili su juče Birou za saradnju sa medijima MUP-a Srbije, povodom dve godine postojanja te službe, tehničko-računarsku opremu u vrednosti dva miliona dinara. Ministar unutrašnji poslova Ivica Dačić je rekao da policija sa Misijom OEBS sarađuje u sedam prioritetnih oblasti, među kojima su odnosi sa javnošću i transparentan rad policije.

Dačić je naglasio ulogu medija u tom procesu, navodeći da je MUP do sada, zbog prirode posla, „ali i zbog prošlosti“, bio zatvoren sistem, kao i da se to mora promeniti, da policija mora biti otvorena, ali tako da to ne ugrožava njen posao.

Šefica Biroa za saradnju sa medijima Suzana Vasiljević istakla je veoma dobru saradnju policije i OEBS-a u unapređenju komunikacije sa građanima i medijima. Govoreći o dvogodišnjici postojanja te službe, Vasiljevićeva je iznela podatak da je u 2010. u štampanim i elektronskim medijima objavljeno više od 23.000 naslova o policiji i ministru Dačiću, od čega je nešto više od 14.000 o policiji, a nešto više od 9.000 o ministru.

Bez licitiranja o naručiocima

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je juče da će istraga o organizatorima i nalogodavcima nasilja navijača u Đenovi uskoro biti završena i pozvao javnost da do tada ne licitira o tome ko je njihov naručilac.

– Policijske i bezbedonosne službe rade svoj deo posla. Pozivam da se prestane sa licitiranjem po medijima ko je naručio i šta, dok se zvanična istraga ne završi, a to će biti uskoro – rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari