Iako nisu uspeli da se plasiraju na Svetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine pod vođstvom selektora Siniše Mihajlovića, fudbaleri Srbije sa velikom pažnjom ispraćeni su u Dubai, gde će se sastati sa učesnikom Mundijala, nacionalnim timom Rusije. Ove godine srpski fudbaleri odigraće još jedan prijateljski meč, sa selekcijom novinara 19. novembra u Užicu.

– Svaki meč pod vođstvom selektora Mihajlovića počeli smo sa istim pristupom, ofanzivnim ambicijama, tako će biti i ovog puta. Pristup se ne menja u zavisnosti od imena rivala. Sa druge strane, maksimalno respektujemo kvalitet ruskog tima i činjenicu da su u jakoj kvalifikacionoj grupi osvojili prvo mesto – poručio je zamenik kapitena Aleksandar Kolarov.

Srbija je od februara odigrala tri prijateljske utakmice i zabeležila pobedu, poraz i remi. Sa Kiprom su fudbaleri Srbije odigrali nerešeno u gostima (1:1), Kolumbija je slavila na neutralnom terenu u Barseloni (1:0), dok je Japan savladan u Novom Sadu sa 2:0.

– Puni smo motiva da odmerimo snage sa tako jakom reprezentacijom, budućim učesnikom Mundijala u Brazilu. Činjenica je, igramo sve bolje. Sada su to izdanja kakva je od nas uvek tražio selektor Mihajlović – rekao je fudbaler sredine terena, Luka Milivojević.

Ove dve ekipe sastajale su se u dva navrata, 2008. i 2011. godine i oba puta slavila je Rusija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari