Fudbaleri Crvene zvezde nemaju puno vremena da se naviknu na uslove rada u turskom Beleku, nadomak Antalije, jer ih trener Robert Prosinečki nimalo ne štedi. Već prvog dana priprema raspored im je bio jako zgusnut (jutarnji futing na plaži, trening i utakmica sa „B“ timom Šahtjora), ali samo tako mogu imati visok nivo forme već na početku prolećnog dela prvenstva.


– Zadovoljan sam izdanjem protiv Ukrajinaca, pogotovo igrom u prvom poluvremenu. Ne treba zaboraviti da je toj utakmici prethodio jak trening pa je bilo normalno da igračima budu „teške“ noge. U drugom delu smo napravili dosta grešaka u taktičkom delu i angažmanu – jasan je Prosinečki.

Crveno-beli zaostaju pet bodova za „večitim rivalom“ u šampionskoj trci, a novi trener zna recept kako da se iz minusa dođe do bodovnog plusa.

– Želim da na proleće igramo jednostavno i brzo, da je lopta stalno u našem posedu kako bi dominirali terenom. Imam dobar „materijal“ na raspolaganju, verujem da ćemo kroz posed doći do gol-šansi jer mi se čini da momci počinju da kapiraju moju filozofiju. Pokušavamo da napravimo neki „vic“ u igri koji publiku diže na noge, ali da bismo do toga stigli moramo biti maksimalno angažovani. Kada igrači stignu na 30 metara od gola neka rade šta hoće, tu je prostor da pokažu talenat. Evandro i Borha su prava pojačanja, nadam se da će oni praviti razliku na terenu – istakao je „Žuti“.

U dosadašnjem toku priprema vidi se da Prosinečki podjednako tretira starosedeoce, kao i nove snage. U takvom odnosu snaga, trenutno prednjače Zvezdini mladići.

– Ne zanima me da li neko ima 18 ili 30 godina, uvek će igrati najbolji. Ima igrača o kojima neki treneri nisu ni razmišljali, a ja upravo u njima vidim angažman. Dobro radi Lazović, mada je za sada najbolji mali Mijailović. Sa nepunih 18 godina je zreo igrač, ima mirnoću u pasu, sve pokriva, ispravlja tuđe greške, glumi martinelu. Samo od njega zavisi da li će biti standardan na proleće ili ne. Tu su i braća Srnić, što je potvrda da Omladinska škola dobro radi – zaključio je Prosinečki.

Za žuti karton – 50 evra

S obzirom na to da ne želi nedisciplinovane igrače u timu, Prosinečki je uveo novo pravilo. Ko god dobije žuti karton tokom priprema zbog prigovora, moraće da uplati 50 evra u klupsku kasu. Povod za ovu odluku bio je potez Kadua, koji je protiv Šahtjora bespotrebno ušao u bučnu raspravu sa glavnim arbitrom pa je „nagrađen“ žutim kartonom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari