Oglasili se iz fabrike Trajal: Kako je došlo do tragedije? 1Ilustracija Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC

I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u pogonu za proizvodnju gorive trake fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije „Trajal Korporacije“ dogodila se eksplozija, saopšteno je iz Koporacije u Kruševcu, gde se jutros oko 9 sati dogodila teška nesreća.

„Povređeno je petoro radnika od kojih je jedan radnik podlegao povredama“, navode iz Trajala.

Tri radnika su zbrinuta u kruševačkoj Opštoj bolnici, i prema rečima lekara u stabilnom su stanju. Jedna radnica nastaviće lečenje na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Zahvaljujući veoma brzoj reakciji Policijske uprave Kruševac, Sektora za vanredne situacije, službe Hitne medicinske pomoći i osoblju Opšte bolnice Kruševac, a pre svega brzom reakcijom dežurnih ekipa i radnika Trayal Korporacije zbrinuti su povređeni i ugašen je požar.

Kako se ističe u saopštenju, pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

„Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja“, navodi se na kraju u saopštenju koje potpisuje Trajal Korporacija, kabinet generalnog direktora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari