Oglasili se sindikati prosvetara o sastanku sa premijerom Milošem Vučevićem: Hoće li biti štrajka u školama 16. septembra? 1foto: R.Z./ATAImages

Na današnjem sastanku sa predsednikom Vlade Srbije nije postignut dogovor u vezi sa ispunjenjem obaveza obuhvaćenih potpisanim Protokolom, saopštili su predstavnici sva četiri reprezentativna sindikata obrazovanja.

„Ponuda Vlade Srbije podrazumeva povećanje zarada tek od januara, i to – nastavnom osoblju u iznosu od 12 odsto, a nenastavnom osoblju osam odsto. Navedena dinamika i iznosi povećanja ne prate potpisani Protokol. Sindikati se posebno protive podeli zaposlenih u školama na nastavno i nenastavno osoblje“, navodi se u saopštenju Sindikata obrazovanja Srbije, GSPRS „Nezavisnost“, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikata radnika u prosveti Srbije.

Sindikati su poručili članstvu da će „svojim aktivnostima i učešćem u predstojećim akcijama doprineti unapređenju daljih mogućih pregovora sa Vladom“.

Sindikati su, podsetimo, doneli odluku o potpunoj obustavi rada u školama u ponedeljak, 16. septembra i protestima u gradovima širom Srbije.

Kako saznaje Danas, u Beogradu je protest predviđen u 12 časova, a okupljanje prosvetara u parku Manjež.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari