Oglasilo se tužilaštvo nakon urušavanja na tržnom centru u Zemunu 1Foto: Nikola Kojić/N1

Treće osnovno javno tužilaštvo saopštilo je da je danas, nakon prijave da je pao krov u Tržnom centru „BN BOS“ u Zemunu, javni tužilac izvršio uviđaj mesta događaja zajedno sa policijskim službenicima PS Zemun i UKP, PU za grad Beograd, Odeljenja za uviđaje i Građevinskom inspekcijom.

Kako je navedeno na sajtu tužilaštva, prema do sada utvrđenom činjeničnom stanju došlo je do urušavanja dela plafona sa prvog sprata navedenog tržnog centra.

„Po nalogu javnog tužioca izuzeti su video snimci, a jedna osoba je upućena u zdravstvenu ustanovu kako bi se utvrdilo da li je zadobila telesne povrede. Takođe, po nalogu javnog tužioca, a u cilju utvrđivanja da li je do predmetnog događaja došlo usled radnji nekog lica, policijski službenici će obaviti razgovor sa očevicima, kao i sa radnicima koji su bili zaduženi za održavanje objekta, pa će nakon prikupljenih obaveštenja javni tužilac doneti odluku na osnovu zakona i preduzeti sve radnje iz svoje nadležnosti“, navodi se u saopštenju Trećeg osnovnog javnog tužilaštva.

Podsetimo, danas oko 14.30 urušio se gipsani deo plafona u tržnom centru u Ulici Batajnički drum u naselju Galenika u Zemunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari