Oglasio se advokat osuđenih aktivista: Postupak čisto politički motivisan 1

Ivan Bjelić, Jevđenije-Juliujan Dimitrijević i Nikola Ristić osuđeni su na zatvorske kazne zbog prekršaja iz člana 8 stav 1 u vezi stava 2 Zakona o javnom redu i miru, saopštio je danas advokat ovih aktivista Aleksandar Petrović.

Trojica mladića optuženi su za drsko i bezobzirno ponašanje, koje se ogleda u tome što su Dimitrijević i Ristić vikali, dok je Bjelić mahao sendvičem, ispred novinarke Informera.

„Sud je iskoristio zakonsku mogućnost iz člana 308 Zakona o prekršajima da izvrši kazne pre pravnosnažnosti presude, te je postupak sproveden ekspresno, pri čemu su odbijeni svi dokazni predlozi odbrane. Bjelić je osuđen na 40 dana zatvora, a Dimitrijević i Ristić na po 30 dana, koje će odslužiti u kazneno-popravnom zavodu Padinska Skela“, izjavio je Advokat Petrović.

Petrović je ocenio da je ovaj postupak bio politički motivisan.

„Smatramo da nije bilo nužno da se sprovodi skraćeni postupak i da je bilo uslova da momci budu procesuirani u redovnom postupku,” izjavio je Petrović, dodajući da će odbrana sutra podneti žalbu.

Prema njegovim rečima, prvostepeni sud ima rok od 24 časa da spise dostavi drugostepenom sudu, koji potom u roku od 48 sati donosi odluku po žalbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari