Oglasio se EXIT festival povodom smrti mladića koji je bez svesti pronađen kod Varadinskog mosta 1Foto: Shutterstock/Aleksei Riazantsev

Povodom informacije da je osamnaestogodišnji mladić preminuo u Kliničkom centru Vojvodine nakon što je prethodno pronađen bez svesti na Varadinskom mostu, oglasio se i festival EXIT saopštenje i uputio „najiskrenije saučešće porodici i prijateljima preminulog“, te dodali da su njihove „misli sada sa njima“.

Tačan uzrok smrti biće poznat nakon zvaničnog izveštaja, a sumnja se da je u pitanju prekomerna upotreba različitih vrsta narkotika.

„EXIT festival se od svog osnivanja snažno zalaže protiv bilo kakve upotrebe narkotika, na festivalu i tokom cele godine realizujemo niz edukativnih kampanja i aktivnosti na polju prevencije i širenja svesti o štetnom dejstvu droge i nastavićemo još jače da delujemo u tom pravcu“, piše u saopštenju.

Društvo u celini mora da učini maksimalne napore kako bi edukovalo mlade i usmerilo ih u pravcu zdravijih životnih odluka, navode iz organizacije.

„Pored kampanja koje govore o štetnim posledicama konzumiranja psihoaktivnih supstanci, potrebno je doneti odgovarajuća zakonska rešenja kako bi se ovaj problem na adekvatan način smanjio na minimum. Upotreba narkotika, kao i alkohola i duvanskih proizvoda, digitalna zavisnost, kockanje, te sve prisutnije poteškoće kada je u pitanju mentalno zdravlje mladih su samo neki od ogromnih problema koji zahtevaju pravovremeni i kontinuirani odgovor svih činioca društva“, saopštili su iz EXIT-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari