Oglasio se Gašić povodom saobraćajne nesreće kod Ušća: Ne postoje reči kojima bih opisao tugu 1foto: A.K./ATAImages

Ministar odbrane Bratislav Gašić uputio je telegrame saučešća porodicama nastradalih u jučerašnjoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo vozilo Vojske Srbije, i gde je poginulo petoro ljudi od kojih troje dece.

„Ne postoje reči kojima bih opisao tugu zbog tragedije koja je odnela živote desetara Danijela Lazovića i njegovo troje dece. Pred strahotom te strašne istine ostajemo skamenjeni i nemi. Ja vam se obraćam, pre svega kao otac i deda, a tek onda kao ministar odbrane. U ovim teškim trenucima primite najiskrenije i najdublje saučešće u moje ime, kao i u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije. Vaša porodica izgubila je sina i unuke. Vojska Srbije izgubila je časnog i odanog vojnika. Srbija je izgubila građane, ljude koji bi je gradili i radovali se životu u njoj. Saznanje da su se tri nevina dečija života ugasila u trenu slama srce svakom čoveku. U ovom času kada nijedna ovozemaljska uteha ne može da vam ublaži bol, molim se Gospodu da vašoj porodici podari snage da prebrodi ovu tragediju. Budite uvereni da će Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije ostati uz vas i pružiti svu moguću pomoć i podršku. Neka je pokoj duši vašim najmilijima“, stoji u telegramu saučešća.

Juče je na putu Kraljevo-Raška, kod mesta Ušće, došlo do teške saobraćajne nesreće kada se sudarilo oklopno vozilo Vojske Srbije sa putničkim automobilom.

U nesreći je poginuo D.L. i njegovo troje maloletne dece kao i ženska osoba koja se nalazila sa njima u vozilu, dok je majka troje poginule dece zadobila teške telesne povrede i nalazi se u teškom stanju.

Uhapšen je vozač oklopnog vozila, pripadnik Vojske Srbije kome je određeno zadržavanje do 48 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari