Oglasio se proizvođač mafina zbog koga su deca završila u Tiršovoj 1Foto: Radmila Marković/Danas

Proizvođač poslastica Pasteli Sweets oglasio se danas na svojoj Fejsbuk stranici nakon vesti da su deca koja su jela njihove mafine na jednom rođendanu u Beogradu završila u klinici u Tiršovoj.

Mališani su u subotu na rođendanu kod drugara jeli dekoraciju na mafinu, koja je u sebi imala i delove žice, zbog čega su završili na lečenju.

– Veoma nas je uznemirila vest o incidentu u kojem su deca nehotice progutala nejestive delove dekoracije sa naših mafina. Budući da smo mala porodična firma i da smo i sami roditelji, duboko razumemo i delimo vašu zabrinutost i nezadovoljstvo ovom situacijom – ističe proizvođač mafina u objavi.

Objašnjavaju da su nejestivi delovi dekoracije jasno navedeni na deklaracijama njihovih proizvoda, sa napomenom da mogu da zadrže delove poput žice, trake, drvenih štapića, stiropora.

– Posebno skrećemo pažnju na dekorativne elemente poput figurica na mafinima, koji mogu sadržati materijale neophodne za očuvanje oblika dekoracije. Iako su naše torte i kolači u potpunosti jestivi, dekoracija ponekad zahteva upotrebu nejestivih potpornih elemenata. Iskreno se nadamo da su svi mališani dobro i želimo da vam stzavimo do znanja da stojimo na raspolaganju da pruižimo svaku potrebnu podršku. Ozbiljno shvatamo ovaj incident i preduzimamo sve dodatne mere kako bismo osigurali da se ovakva situacija ne ponovi – poručuju iz ove firme.

Majka trogodišnjaka koji je progutao metalnu žicu rekla je Nova.rs da je jako uznemirena zbog svega što se dogodilo jer joj ni na kraj pameti, kao ni ostalim roditeljima, nije padalo da bi u jestivim mafinama mogla da se nalazi, ni manje ni više nego – metalna žica.

 – Nama roditeljima nije u interesu da uništimo tu poslastičarnicu koja je pripremala slatki sto za slavljenika, jer čvrsto verujemo da ona nije jedina koja se time bavi. Nama je u interesu da zastrašimo celu industriju da to ne radi jer su deca u potencijalnoj opasnosti da progutaju ta strana tela, kao što su baš sada uradila. Što je najgore, mi ništa ne možemo da učinimo osim da čekamo da dete iskaki žicu i da se nadamo da neće biti nikakvih komplikacija“, navela je ova mama portal Nova.rs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari