Oglasio se SANU o rezoluciji o genocidu u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. To je ona SANU koja je pravila memorandume koji su proklamirali osvajanje etničko čišćenje?

  2. Tvoja glava je Vuciceva institucija.Ako nemas nista pametnije da izjavis bolje da cutis!

  3. Istina je uvek i uvek samo jedna,kad to vecina spozna i shvati mozda i mi postanemo ok.A dokle god postoji vise istina u koje verujemo kao navijači nema ništa od resenja.A stranci su tu samo dodatak na svu nasu muku….

  4. Instutucija koja je, preko većine svojih čkanova , doprinjela u raspadu YU i širenju ekspanzionističke, pokitije, kroz negiranja drugih naroda, i forsiranja politike “ krvi i tla“, stvaranja šizofrene, politike o ugrozenisti sroskog naroda ma gde da su.
    U ostalom oni su tvorci Memoranduma 1. i 2. i ne prestaju sa , sada, politikom „srpskog sveta“.
    Oni su ideolozi i promoteri te politike, koja destabilizira region.

  5. Ene a kad ste usvajali memorandum o srpskim pitanju devedesetih god.kojim ste tutnuli Milosevica da ratom rešava srpsku stvar i koji nas je gurnuo u ambis iz kog se nemozemo nekaznjeno izvuci,o tome nikad ni reci.

  6. Lepo, oglasili ste se o Rezoluciji o Srebrenici.
    Možete li biti glasniji i istrajniji u obaveštavanju nacije o sve izvesnijem rudarenju litijuma u Jadru?

  7. SANU je pre 35 godina svojim memorandumom sve i zakuvao na ovim prostorima i svojim nerazumnim stavovima pokrenuo ubijanje, rušenje, paljenje, progon miliona ljudi !!!
    Šta sada oni imaju da se oglašavaju o bilo kom pitanju a ćutali su kad su se zločini dešavali i podržavali su iste !!!

  8. SANU bi trebao stalno da se oglašava zbog genocida koji ova vlast vrši više od decenije nad nama. Oni ćute tako gnusno ljigavi zavaljeni u svoje foteljice. I sasvim su lepo plaćeni da budu ljigavi. Sram ih bilo.

  9. Baš smo sloźni,nema nam ravnih,i kao takvi sigurno ćemo daleko dogurati

  10. Svaki normalan čovjek zna da ovo u UN-u ne donosi mir već upravo suprotno, a to znaju i ovi iz Sarajeva samo eto kao oni su u jadni i melem na ranu

  11. @Andrija, da si pročitao memorandum SANU ne bi pisao glupsti ovde. Taj memorandum nije proklamovao ni rat ni veliku Srbiju kako su kritičari iz Slovenije i Hrvatske želeli da ga predstave islključivo za spostvene građane. Memorandum je opravdano kritikovao stanje u tadašnjoj Jugoslaviji, od Ustava preko bankarskog sektora do stanja u SKJ, radničkim samoupravljanjem, sindikatima, situsciju u srpskim pokrajinama…. Ono što se nije svidelo bivšoj nam jugoslovenskoj braći, je predlog da umesto jedna republika jedan glas bude jedan čovek jedan glas. Kako je Srba bilo najviše u SFRJ memorandum je prozvan velikosrpskim. Danas isto to žele da proture u BIH ali to se danas zove demokratija

  12. Ubi ih Bože jer neznaju šta čine…a ustav bivše Juge od 1946 do 1974, svi, ama baš svi u prvom stav nizričito navode da republike imaju pravo na otcrpljenje..nažalost niko ga nije htjeo čitati jer mu nije odgovarao, a tužna je zemlja kad njeni najumniji sinovi ovako razmišljaju.. Džabe smo se klali mila moja mati…

  13. Zrtve su i srbi bili u bih pa svi cutite kad ih budete gledali i tolerisali jednako onda mozemo pricati o napretku /uzrok.rata se zna u bih /

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.