Sergej Trifunović na slobodi nakon saslušanja u Splitu 1Foto: FoNet/ Nenad Đorđević

Glumac Sergej Trifunović potvrdio je za N1 da je sinoć uhapšen na graničnom prelazu Bajakovo, i da je potom odvezen u Split gde je saslušan.

Trifunović se nakon saslušanja oglasio i na društvenoj mreži „X“.

„Jel možete da me razmenite za Severinu?“, napisao je Trifunović aludirajući na nedavno zadržavanje hrvatske pevačice Severine Vučković na srpskoj granici.

Hrvatska policija je na granici sa Srbijom, na prelazu Bajakovo, uhapsila srpskog glumca Sergeja Trifunovića, i prevezla ga u Split gde je saslušan u Prekršajnom sudu.

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske su pojasnili zašto je glumac tačno priveden.

Podsetili su da je Trifunović prošlog septembra, u objavi na društvenoj mreži, “objavio tekst neprimerenog sadržaja kojim je ujedno na grub način omalovažavao policiju i policijske službenike, navodeći da su splitski policajci iznudili preko hiljadu evra navodeći “nadam se da ćete od tih para sašiti sebi lepe, crne uniforme po uzoru na Francetićeve i da će vaše majke na koje se ovom prilikom po…. po članovima 5, 17 i 36 biti konačno zadovoljne svojom primitivnom kopiladi”, nastavljajući “Sad, vlaški brabonjci, slobodno raspišite još jednu potjernicu.”

Nakon sprovedenog postupka protiv njega će, kako je navedeno, biti podnesen optužni predlog nadležnom opštinskom prekršajnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari