Oglasio se sveštenik iz Amerike o litijumu: Ustav je pretvoren u otirač za noge, Crkva treba da je inicijator otpora

Ostavite komentar


  1. Sve je čovek rekao, tako da ništa ne treba dodavati- i maloumnom je jasno !
    Svaka Vam čast!

  2. Uz takve ljude, uz takvo svestenstvo, uz takve razborite i zdravorazumske razloge, uz takvu podršku Vas i ostalih dobromislećih ljudi, ima
    nade za opstanak ovog naroda.

    Treba da istrajemo i našoj deci obezbedimo zdrav život, normalno obrazovanje, stručnost u svim oblastima, jednostavno, da vratimo poverenje u ljude.
    Oče,
    Hvala Vam, na Vašim rečima i Vašoj otvorenoj podršci,
    Oče ,
    Prave i istinoljubive pravoslavne crkve, koja je po tradiciji uz i sa svojim narodom uvek,
    A naročito u teškim vremenima.
    Hvala, što nam obasjavate put i dajete veru i nadu , kao časni predstavnici Naše Crkve pre Vas, koji su predvodili narod i bili uz nas.

  3. Vratite se u svoju Srbiju da nam pomognete u ovoj teškoj borbi jer od ove partijske crkve nema vajde !!!!!

  4. Pa gde da se SPC zameri vlastima, pa im oni zavrnu slavinu i pocnu da naplacuju poreze, uvedu fiskalne kase …

  5. Bravo pope američki!
    Sad još samo da se oglase ovdašnje bradonje čim izvuku ručerde iz prasetine!

  6. Covek je 100% u pravu. Crkva moze da iskoristi litijumsku sansu da za duze vreme, a mozda i zauvek, okrene Srbe protiv Evrope i „Litijumskih Evropskih Vrednosti“ i veze je jace za Rusiju. Problem je sto je sponzor Srpske Pravoslavne Crkve (ili Crkve Srbije kako tamo gde treba pise) na vlasti u Srbiji. Nije lako ali lakse je ovako iz Omahe. Iz Srbije ili, na primer, Dizeldorfa i cele Nemacke je teze i celo teze.

  7. Zašto se u potpunosti slažem sa stavovima i ocenama ovog sveštenika? Zato što smatram da je izrekao veliku istinu o vlasti u Srbiji!

  8. Crkva cuti,dok se pojedini svestenici sporadicno izjasnjavaju protiv kopanja litijuma. Patrijarh Porfirije je sa Vucicem pod ruku,uvalio se u vilu,i izlazi sa tezom da Srbija treba da postane deo EU. Njegov ekumenizam je dobro poznat u Srbiji,on bi svakako da klekne pred papom i da mu poljubi skute. Gospodine Porfirije gde je u toj prici Rusija i pravoslavlje. Da se niste malo zaigrali.

  9. Istorija Srbije nam pruža nedvosmislene činjenice koje nam pokazuju kako je prolazila Srpska Pravoslavna Crkva kada je pokušavala da se na revolucionaran način suprotstavlja aktuelnoj vlasti. Nisam siguran da Sveti Sinod SPC daje podršku ovakvoj vrsti aktivnosti svog sveštenstva?!

  10. Apsolutna podrska za svestenika, ovako treba da razmislja svaki zdravorazumni gradjanin ove zemlje.
    Pitanje za vas iz Danasa, da li cete objaviti i pohvaliti njegove stavove vezano za lgbt, gej paradu… ili objavljujete samo ono sto se poklapa sa vasim stavovima i stavovima vasih pretpostavljenih?

  11. Bravo gospon popo! Bog vas poživeo! Crkva mora biti na strani pravde, razuma i naroda!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.