Oglasio se Željko Mitrović o snimku gde navodno ispaljuje minu 1Foto: Printscreen/TV Pink

Željko Mitrović, vlasnik Pink Media Group, demantovao je navode da na snimku, koji je podelio na društvenoj mreži Iks, isapljuje pravu eksplozivnu napravu.

Gostujući u Nacionalnom dnevniku TV Pink Mitrović je podsetio da se juče pridružio veselju organizovanom u Despotovcu povodom „uspeha koji je kompanija PR-DC ostvarila na Sajmu tehnike u Beogradu“, a iskoristio je priliku kako bi predstavio svoj novi projekat – hemijsku supstancu koja ima veću razornu moć nego TNT.

Oglasio se Željko Mitrović o snimku gde navodno ispaljuje minu 2
Foto: Printscreen/TV Pink

„Hajka na mene traje već 30 godina. To je oličenje jednog dela opozicionog spektra i određenih medija. Zato sam i došao da pokažem koliko neiformisanosti, površnosti i povodljivosti ima među svim tim ljudima. Nekada je opozicija bila kao dobra kafa, a sada je od nje ostao samo soc“, rekao je Mitrović.

Mitrović je potom prokomentarisao N1 i citirao delove tekstova, objavljenih na sajtu te medijske kuće u vezi sa spornim video snimkom, uz psovke i optužbe na račun sagovornika novinara N1, a koji su komentarisali sporni slučaj.

„Tamo ima i dobrih novinara, ali ima i onih koji to nisu. U najnovijem tekstu traže da se ja uhapsim. Vojni analitičar Radić ovo naziva vojnom egzibicijom i apeluje da me odvedu u neku instituciju. Ovaj snimak je bio dovoljan da ovaj čovek, koji je bio privođen zbog špijunaže, napiše tako nešto“, naveo je on.

Istakao je da je to bila njegova „mala šala“, da nije imala veze sa kompanijom PR-DC, te demonstrirao o kakvoj se zapravo napravi radi, tako što ju je lomio na sitne delove uživo u programu.

„Ovo je ta ‘ubojita’ mašina koja je predmet ovih natpisa. PR-DC je preozbiljna firma koja se bavi dronovima i minama, koje izgledaju ovako. To su bojeve mine i to su školske mine. Školske mine nemaju bojevo punjenje, ali imaju upaljač. Ovo nije nijedna od njih. Ovo je demo verzija koja je plastično printana. Možemo da je polomimo, da uradimo šta god sa njom. Jedino što je pravo, strela je prava“, demonstrirao je Mitrović lomeći nekoliko mina uživo tokom gostovanja.

Nastavio je potom vlasnik televizije Pink, uvredljivim rečnikom, da opisuje analitičare koji su ga poslednjih dana kritikovali i pozivali nadležne da reaguju povodom spornog snimka.

„Zato što su to nekompatibilni diletanti koji traže sadržaj u bilo čemu što bi eventualno nanelo štetu Vučiću. Da li možete da shvatite koliki su oni diletanti kada nisu primetili da je reč o pirotehnici. Sreća za ovu vlast što je na drugoj strani ostao samo soc“, rekao je Mitrović naglašavajući da se na samom snimku vidi osoba koja je bila zadužena za pirotehniku.

Oglasio se Željko Mitrović o snimku gde navodno ispaljuje minu 3
Foto: Printscreen/TV Pink

Mitrović se osvrnuo na poruku koja je ispisana na majici koju je nosio i na snimku, ali i tokom gostovanja, a na kojoj piše „Ponosan sam što sam Srbin“.

„To je majica koja ovim ljudima šalje poruku: „Ne špijunirajte svoju zemlju, zato što smo mi Srbi ponosni, dostojanstveni…“, završio je Željko Mitrović gostovanje psovkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari