Ogromna većina neželjenih efekata vakcina blaga i očekivana

Miroslav Savić, profesor Farmaceutskog fakulteta u Beogradu govori za Danas o neželjenim efektima vakcina

Ostavite komentar


  1. Svakako necu priniti vakcinu iz razloga sto je testirana na zivotinjama, sto nasim antivakserima nije motiv. Drugi razlog je to sto sada nema nezeljenih efekata, ali ko ce ga znati za koju godinu, jer ipak se radi o genskoj terapiji, to nije klasicna vakcin. Nije mi jasno zasto je tako zovu, ali bojim se da zele da sakriju istinu.

  2. Stalno novi i novi strucnjaci a narod sve zbunjeniji. Sve je normalno, sve je ocekivano a zapravo jos uvek nemaju faktor vreme koji bi to i potvrdio. Ovo je za mene ogroman poraz i nazadovanje plemenite medicinske nauke koja je vekovima gradila i opravdavala svoj znacaj. Velika steta za sve nas.

  3. Konacno jedan precizan, jasan i konkretan tekst o ovoj temi.
    Izgleda da je profesor Savic jedan od retkih koji za promenu poznaju materiju o kojoj pricaju javno.

    1. naslov je katastrofa, svako ko ne cita dovoljno brzo da odmah procita ceo naslov [‘Ogromna većina neželjenih efekata vakcina blaga i očekivana’] pomislice da je nezeljenih efekata tusta i tma, da bi poslednje dve reci [‘blaga i ocekivana’] rekla da nezeljenih efekata zapravo ima izuzetno malo, zapanjujuce konfuzan naslov

  4. Tvrdnja da je 1 od par miliona slucajeva reakcije na AZ vakcinu je nesto sa cim se ne bi slozilo mnogo Norvezana koji su hospitalizovani sa DVT, troje je i preminulo. I nije cudo sto je pomenuta vakcina stavljena na cekanje u Norveskoj – dok se ne ispitaju razlozi ovih posledica koje nisu „blage i ocekivane“. Treba dobro proveriti informacije pre nego sto se nesto tvrdi cvrsto i pouzdano.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.