Prema Gradskom sajmištu „Šumadija sajama“, u vreme dvodnevnog održavanja Četvrtog sajma zapošljavanja i obrazovanja, i bukvalno su hrlile kolone mahom mladih i nezaposlenih Kragujevčana. U Gradskom sajmištu kažu za naš list da je interesovanje nezaposlenih Kragujevčana za dobijanje posla kod nekog od 73 poslodavca iz Kragujevca i Šumadije, koji su – izuzimajući kompaniju Fijat automobili Srbija i njene kooperante – oglasili prijem 660 novih radnika, bilo – nezapamćeno.


– Sajam je počinjao sa radom u 10 časova, a redovi ispred sajmišta formirali su se dva sata ranije. Očito je da su i atraktivni poslodavci, među kojima su fabrika Fijat automobili Srbija, njeni glavni kooperanti, zatim izraelska kompanija PLAZA, južnokorejska korporacija JURA i drugi izazvali ovakvo i ovoliko interesovanje nezaposlenih u Kragujevcu i regionu – ističu u „Šumadija sajmu“, naglašavajući da je prvog dana Sajma zapošljavanja i obrazovanja, radne biografije poslodavcima koji traže nove radnike predao rekordan broj od nekoliko hiljada nezaposlenih Šumadinaca.

Najviše radnih biografija nezaposleni Kragujevčani predali su, kao što se i očekivalo, na štandovima fabrike Fijat automobili Srbija (FAS) i multinacionalnih kompanija Džonson Kontrol, Manjeti Mareli, Sidžit, Promo manjeto kompani i HTL, u čijim novosagrađenim pogonima će se proizvoditi delovi i sklopovi za ugradnju u nove Fijatove modele. Za razliku od ostalih poslodavaca, oglasi FAS-a i glavnih kooperanata te fabrike nisu ograničeni ni brojem radnika koje žele da angažuju, a ni vremenski, što znači da će biti otvoreni i narednih nedelja i meseci.

Kompanija Fijat automobili Srbija i njeni dobavljači traže kadrove za rad u proizvodnji kako one visokostručne, sa fakultetskim diplomama, tako i mašinske tehničare i radnike sa zanatlijskim zanimanjima, kao što su bravari i auto – mehaničari. Proizvodne radnike traže i druge kragujevačke i šumadijske fabrike i firme, među kojima su Jura korporacija, Zastava Tapacirfnica i Vulović transport, koji u saradnji sa beloruskom MAZ-om proizvodi autobuse sa pogonom na prirodni gas.

Nezaposleni Kragujevčani zainteresovani su i za posao u šoping molu izraelske kompanije PLAZA, u kojem će, od 21. Marta, u 110 trgovinskih radnji, restoranima i kafeima, bioskopima i drugim objektima sa kulturno – zabavnim sadržajima, biti angažovano oko 600 žitelja centra Šumadije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari