Porazom u prošlom kolu, superligaški lider Partizan potrošio je svu jesenju zalihu u bodovima, pa bi ga svaki sledeći neuspeh mogao koštati titule. Zbog toga, pobeda na današnjem gostovanju u Smederevu, generalnoj probi pred najvažniju bitku sa Crvenom zvezdom ove sezone za tri dana u Humskoj, nema alternativu.


– Posle dva kiksa u samo sedam prolećnih kola nemamo više pravo na „greške u koracima“. Krediti su potrošeni, a pobede su najbolji i najbrži način za izlaženje iz krize. Odlazimo u Smederevo po sva tri boda – jasan je prvi strelac prvaka Srbije Ivica Iliev, stari (novi) parnjak Gancu Tejgu u špicu crno-belih.

Iskusni povratnik u klub iz Humske nema, međutim, iluziju da će „parni valjak“, sa silnim problemima u pravljenju igre i realizaciji koje ima ovog proleća, lako probiti odbranu „oklopnika“, ekipe poznate po malom broju primljenih golova i remijima.

– Ne bih pričao o taktici, to je posao trenera. Znam samo da moramo dobiti ovaj susret. Kako znamo i umemo. Svejedno nam je u kom minutu ćemo obezbediti pobedu, da li ćemo do nje doći atraktivnom ili nezanimljivom igrom, s ovolikom ili onolikom razlikom. Jedino je bitno ostati na prvom mestu pred večiti derbi. Nije tajna da nešto ne štima u našoj igri poslednjih nedelja, ali uzdam se u ogromnu želju kompletne ekipe i struke, veliki kvalitet, iskustvo i atmosferu koja je i u ovoj delikatnoj situaciji ostala sjajna – ne beži od problema ni priče o subotnjem duelu sa komšijama.

– Mnogo je računica i mogućih raspleta trke za titulu, ali šampiona će verovatno odlučiti duel Partizana i Crvene zvezde. Biće to velika borba i potpuno drugačiji meč od sva tri ove sezone – predviđa centarfor crno-belih, koji su dobili jesenji večiti derbi i prvi meč polufinala Kupa, a poraženi u drugih 90 minuta za finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari