Gotovo 2.300 osoba je prošle godine prošvercovano iz Rumunije, od kojih je 1.500 bilo primorano na prostituciju, saopštila je rumunska Agencija za suzbijanje šverca ljudi. Prema podacima agencije, skoro polovina tih osoba su žene koje su bile primorane na prostituciju, oko 200 osoba je prosilo, a mnoge žrtve su bile prodate kao belo roblje, prenosi juče rumunski list Kotidianul.

Gotovo 2.300 osoba je prošle godine prošvercovano iz Rumunije, od kojih je 1.500 bilo primorano na prostituciju, saopštila je rumunska Agencija za suzbijanje šverca ljudi. Prema podacima agencije, skoro polovina tih osoba su žene koje su bile primorane na prostituciju, oko 200 osoba je prosilo, a mnoge žrtve su bile prodate kao belo roblje, prenosi juče rumunski list Kotidianul. Žrtve šverca ljudi su stigle prvenstveno u Španiju i Italiju, ali i u Nemačku, Francusku i Grčku, a oko 300 je krijumčareno unutar Rumunije.
Zvanični podaci Direkcije za suzbijanje organizovanog kriminala za prošlu godinu pokazuju da je od skoro 1.500 identifikovanih švercera samo 18 odsto uhapšeno, a ostali su još na slobodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari