Oko 4.600 građana Kosova ove godine odreklo se državljanstva

Ostavite komentar


  1. Verovatno je ta brojka tačna- to o napuštanju „kosovskog“ državljanstva. Ali znate li koliko je Srba po svetu u isto vreme uzelo otpust iz srpskog državljanstva? Po meni, neka svi stanovnici Kosmeta uzmu otpust iz državljanstva lažne države ali se ne treba radovati njima kada i Srbiju tišti ista muka. Pobegoše mladi masovno u svet, pobegoše i iz srpskog državljanstva. Zna se i od koga i zašto napuštaju Srbiju! Ali to srpsku vladu, osim praznih priča o potsticanju ostanka u Srbiji, nimalo ne interesuje.

  2. U Srbiju sigurno 10 puta više napusti zemlju a 5 puta više odrekne se državljanstva.
    Zašto ???!!!

  3. Realnost je da su gotovo sve drzave na Ballkanu a i regionu u gotovo istoj situaci..problem je sto bezi skolovani kadar i jos gore sto ostaje sirotinja, slabo skolovana kojem mozes kupiti glas za kesu crnog bibera i izmanipulisati sa nekim smesnim obecanjem na RTS- u ..da ce tamo neki srbin sutra otici na Jupiter.zahvaljujuci crvenim,zutim ili plavima..

  4. U nekim zemljama ne postoji mogucnost dvostrukg ili visestrukog drzavljanstva i zato su mngi migranti prinudjeni da se odreknu ranijeg drzavljanstva.

  5. Ne kužim.Valjda mislite Kosova i Metohije? Ili ste vi Srbi koje nije briga za domovini Srbiju?Pa bar budite domoljubi pa napisite tzv . kosovo!Kakav ste vi narod, kakvi ste vi gradjani? Odricete se domovine, bljak.

  6. To su 4,600 novih gradjana u EU koji ce biti najglasniji za Kosovo u svojim novim sredinama! Kosovo nije nista izgubilo ovime.

  7. Srbi se vec i sahranjuju u tim drzavama gde su primili njihovo drzavljanstvo.Deca se radjaju automatski su drzavljani tih zemalja.Sada imamo u Nemackoj 4 generaciju Srba ciji su dedovi otisli sezdesetih godina proslog veka sami ili sa malom decom.

  8. Grad Kranj, KR, vec nazivaju Kosovo Republik, a to ne brine ne politicare, ne narod. Ne mozes vjerovati.

  9. Nije dvojno drzavljanstvo reč,već je nemoral u pitanju,hteli smo decu da upišemo na Kosovo,jer smo i muž i ja rodjeni tu,imali smo tonu papira i jednostavno kažu nemozemo da vas upisemo,ko je ovde onda lud

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.