Oko pola miliona ljudi u Srbiji su pripadnici LGBT zajednice

Ostavite komentar


  1. Ма шта пола милиона. Има их више од 5 милиона….

  2. Zasto je bitno koliko ima LGBT populacije, i zasto se insistira na velikim brojevima , zasto je potrebno karikirati situaciju u kojoj kompletno sva LGBT populacija ima decu. Apsolutno se slazem sa pravima za sve ljude i ne razdvajam ih po seksualnom opredeljenju, ali zasto insistirati na provokaciji heteroseksualne vecine, ako vec vecina nije zrela da razume razlicitost. Jednako bi mi bilo neprijatno i da vidim svoju komsinicu u halterima i bez brusa kako paradira glavnom ulicom isto kao i komsiju u istom izdanju. Neprijatno bi se osecao i kada bi heteroseksualni par izasao na ulicu da pokaze sta je slobodna ljubav isto kao i za LGBT par. Danas mnogi ne mogu da imaju decu i redovi za usvajanje su veliki, nikako ne dozvoljavam majorizaciju na racun seksualnog opredeljenja ali ako vec postoji interesovanje treba omoguciti svima usvajanje u procentu u kom se prijave.

  3. Sa pola milona glasača bi bili druga stranka u Srbiji (SNS 700.000) i verovatno bi imali izabranog Premijera a ne fikus ili ikebane koja je dobro unovčila svoju premijeru poziciju ne brinući se za pripadnice ili pripadnike svoje seksualne orjentacije osim najlepše od njih koju je „Izabrala“ dovodeći u nedoumicu protokole na skupovima gde svoju lepu plavušicu predstavlja kao svoju partnerku.

  4. Cak imaju i LBGT stranke,banke,strane investitore,LBGT birace i predstavnike u najvisem domu-Parlamentu…

  5. Auuu, pa to je 7% populacije? Od kada je sveta i veka ta cifra ni u jednoj zemlji na svetu ne prelazi 0,7 -1,3 % pooulacije i o tome se, na srecu, brine priroda!

  6. i svi su u sns
    ps. što ih propagirate, kao ima ih pola miliona pa kao to je normalno

  7. Da, ima nas toliko koliko piše (i ne znam koju ste statistiju gledali vi što komentarišete) ali svugde je 5-10% populacije, samo vi niste toga ni svesni. Nije peder muskarac koji je ženskast i nije lezbejka „muškarača“ mi smo svuda oko vas a da vi to ni ne znate jer na svakom koraku komentarišete kako smo bolesni jer se zaljubljujemo u isti pol i logično plašimo se da kažemo i porodici i prijateljima da nas neko ne bi prebio jer je odlučio da nas prevaspita. Pokažite malo poštovanja prema drugačijima bar kad se pokrene ovakva tema recite ne slažem se ali svako ima pravo na svoj zivot. Prici ce vam projatelj ili prijateljica ili brat ili sestra presrećni sto ne moraju da strahuju više da li ce neko saznati da li cete ih isterati iz kuće i ostalo. Tek tad ćete shvatiti kada date nekome šansu koliko niste u prvu i koliko mi trpimo zbog vaše homofobije.

  8. policijski podatak da je od 2011. do 2017. godine prijavljeno 39 fizičkih napada na pripadnike LGBT zajednice – Znaci 6-7 napada godisnje na pola miliona, potpuno isto kao i za svaku drugu populaciju ili cak i manje.

  9. Naduvali ste cifru previše jer ako u celoj EU ima 5,9 % gej populacije a tamo ih ima mnogo više nego kod nas znači da kod nas nebi moglo da ih bude više od 50.000, a ne pola miliona, a u stvarnosti radi se o maks. 0,5 % stanovništva.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.