Juče je otpočeo transport bagera SRs 2000 i odlagača Ars 8500 na radno odredište čime su praktično završeni radovi na realizaciji investicionog projekta Peti jalovinski sistem za proširenje proizvodnih kapaciteta Površinskog kopa Drmno sa 6, 5 na devet miliona tona uglja godišnje.

  Transport ovih kolosa trajaće pet dana nakon čega sledi povezivanje osnovne rudarske mehanizacije sa transportnim sistemom i njeno puštanje u probni rad. Projekat vredan oko 65 miliona evra realizovan je za 22 meseca i kompletno finansiran sredstvima Elektroprivrede Srbije.

Pored stranih renomiranih firmi za proizvodnju rudarske opreme kao što su Takraf i Krup, u realizaciji ovog velikog, i za PD Termoelektrane i kopovi Kostolac značajnog projekta bile su angažovane i domaće firme kao šo su Minel ABS, Lola Dam- mont, Goša Montaža i Goša FOM, Kolubara metal i Proizvodnja remont i montaža iz Kostolca. Početkom godine završeni su poslovi na montaži i transportu pogonskih stanica na radnu lokaciju, a uporedo su tekle i aktivnosti i na postavljanju transportnog sistema ukupne dužine oko šest kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari