Nekoliko desetina građana ispred policijske stanice u Ulici despota Stefana, najavljena blokada na tajnoj lokaciji 1Foto: M.O./Danas

Nekoliko desetina aktivista i građana okupilo se danas ispred Policijske uprave za Beograd u Bulevaru despota Stefana, očekujući oslobađanje privedenih učesnika blokade železničke stanice Nikole Bjelića i Nikole Ristića.

Prema nezvaničnim informacijama, oni bi posle privođenja trebalo danas oko 13 časova da daju izjave policijskim službenicima.

Okupljeni sede na parkingu ispred policije noseći zastave Srbije, a sa razglasa se emituje muzika.

Aktivisti su se prethodno okupili u Pionirskom parku.

Zlatko Kokanović iz pokreta Ne damo Jadar je rekao da su saznali da se tri osobe uhapšene noćas i jutros na protestima nalaze „u policijskoj stanici u 29. novembra“ (Ulica despota Stefana).

„Spremamo se da odemo tamo i nećemo se razilzati dok ih ne puste“, poručio je Kokanović, dodajući da su saznali da ih terete za drsko i bezobzirno ponašanje i da će im se suditi po ubrzanom postupku.

„Tražićemo da naš advokat uđe, da se uveri da su dobro i da im pomogne oko davanja izjava“, rekao je Kokanović.

Iz ovog udruženja su najavili danas blokadu „negde u Srbiji“, ne želevši da otkriju lokaciju, a takođe su ukazali da su građani Valjeva najavili za danas popodne blokadu pruge kod ovog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari