Pirot je jedan od 25 gradova u Srbiji koji će u saradnji sa „Službenim glasnikom“ izdati svoj leksikon. Rad na izradi Leksikona trajaće dve godine, a njegovom izradom rukovodi izdavački savet na čijem je čelu predsednik opštine Pirot i uređivački odbor koji ima devet urednika za devet oblasti.

– Urednici su stručnjaci za pojedine oblasti i njihov zadatak je da odaberu širi krug stručnih saradnika. Insistira se na savremenosti, a prošlost će biti pomenuta u meri u kojoj je potrebno da bi se shvatila sadašnjost. Posebna pažnja će biti poklonjena onom što se sada događa i što će biti u budućnosti. Kad je rečo biografskim odrednicama, biće pomenute samo zaslužne ličnosti uradile i njihovi rezultati – kaže koordinator urednika, pirotski publicista i novinar Tomislav G. Panajotović.

Prema njegovim rečima, posao će trajati dve godine, azbučnik koji treba da se uradi do sredine maja naći će se na opštinskom sajtu , a potom će građani moći da predlože i dodatne pojmove i ličnosti, koje bi bile uvrštene u Leksikon .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari