Ombudsman: Diktafon je pomoćno sredstvo

Šta je istina u navodima zaštitnika građana Zorana Pašalića da snima zaposlene radi vođenja zapisnika

Ostavite komentar


  1. Očigledno je da je institucija ZG unazađena dolaskom Pašalića.To me uopšte ne iznenađuje,jer smo mi, lokalni zaštitnici građana odmah konstatovali da je dotični došao kako bi suštinski ukinuo instituciju koja je i te kako proizvodila kamenčiće u cipeli Aleksandra Vučića.Ono što je još tužnije, jeste činjenica da se sada zaposleni tamo bave sami sobom, iako im je osnovni zadatak da štite prava građana.

    1. Postovani, mi svoj posao radimo najbolje sto mozemo i stitimo prava gradjana. Ali, da bismo zastitili prava gradjana bili smo u obavezi da ukazemo na krsenje nasih prava. Jer ako nismo u stanju da ukazemo na krsenje zakona od strane prvog coveka institucije, licemerno je da ukazujemo drugim organima na nepostovanje zakona.

    1. Nikada nismo bili upoznati da se sastanci snimaju. Sve je laz. A diktafon nije konj da bi ga svi videli. Tako da…sefe…smislite nesto realnije…ove lazi nigde ne prolaze. A sve od reci do reci u tekstu je apsolutna istina.

  2. Diktafon – kao pomocno sredstvo… Kome i cemu? Ako je za sacinjavanje zapisnika – verovatno vam je dostavio te zapisnike u kojima je pribelezeno i upozorenje/upoznavanje zaposlenih da ce sastanaci biti snimani? Ili nije? A ako nije – zasto nije? Ni za to nije imao „tehnicke mogucnosti“ kao sto nije imao ni za audi zapis? A ako nije – sta nam preostaje da zakljucimo osim da ne govori istinu? Celni covek Zastitnika gradjana krsi prava zaposlenih u toj instituciji! Svaki dodatni komentar je izlisan.

    1. Sefe, dosta sa lazima. Niko nije znao za snimanje. I nemojte ocekivati podrsku zaposlenih. 90% ljudi nece lagati da je znalo nesto sto nije. Svima je sve jasno, a Danas za sve sto je navedeno u tekstu ima pisane dokaze. Prestanite da se vadite, lose Vam ide….ne samo neuverljivo nego i tuzno.

  3. Nikada nismo bili upoznati da se sastanci snimaju. Sve je laz. A diktafon nije konj da bi ga svi videli. Tako da…sefe…smislite nesto realnije…ove lazi nigde ne prolaze. A sve od reci do reci u tekstu je apsolutna istina.

  4. Za bivseg sudiju ovako providno laganje je sramotno. Cenio si odbranu, ceni i javnost. Kriv je. Do vidjenja, prijatelju.

  5. Pašalić je ukinuo načelnička mesta, ali je umesto njih stvorio daleko bolje plaćena položajna radna mesta. Jedino kod Zaštitnika građana položajni službenik rukovodi samo sa dva zaposlena, i za to prima basnoslovnih 150.000 dinara. Dok „loši pravnici“ rade sav posao za 30-40 hiljada dinara, industrijski menadžeri zarade po 100 hiljada mesečno za nula obrađenih pritužbi od kada su zasnovali radni odnos – gle – baš u sektoru za pritužbe. Prema tome, manite nas bajki o zakonitosti i celishodnosti, istina je daleko manje bajkovita.

    1. Slažem se, očekivali smo, bar većina, da će nova sistematizacija uvesti red i nagraditi one ljude koji najviše rade, a ispalo je da su ponovo nagrađeni oni koji su se na vreme približili šefu kako bi sačuvali svoje položaje (čekaju konkurs i novih pet godina), a onako usput i pogurali neke svoje na nova položajna mesta, dok nama interno prodaju bajke kako su i oni protiv Pašalicevih kadrovskih rešenja, sa razlikom što oni svakog meseca primaju i do 200.000

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.