Ombudsman o slučaju Andreja Obradovića i navodima o policijskoj torturi: Očekujem dodatnu dokumentaciju 1foto FoNet Zoran Mrđa

Govoreći o slučaju mladića Andreja Obradovića koji je sredinom aprila štrajkovao glađu ispred Skupštine Srbije, kako bi skrenuo pažnju na to što institucije ne čine ništa kako bi se kaznili policajci koje on optužuje da su ga maltretirali, Zaštitnik građana Zoran Pašalić je izjavio za N1 da za taj slučaj očekuje dodatnu sudsku i medicinsku dokumentaciju.

„Juče sam razgovarao sa Andrejem i dogovorili smo sastanak, gde će nam biti dostavljen još onaj deo dokumentacije, mislim prvo na sudsko medicinsku dokumentaciju, koja će praktično ukazati na moguće povrede koje su bile fizičkog karaktera, a takođe i na psihičke traume koje je on tom prilikom imao“ izjavio je Pašalić.

Andrej Obradović optužuje grupu policajaca iz stanice Novi Beograd da su prilikom pretresa njegovog stana, zbog dojave o tome da poseduje drogu, sredinom februara ove godine, brutalno fizički maltretirali njega i njegovu cimerku, vređali ih i ponižavali.

Obradović je podneo krivične prijave, ali kako dva meseca nije bio pozivan u tužilaštvo radi davanja iskaza počeo je štrajk glađu ispred Skupštine.

Nakon nekoliko dana štrajka on je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Tužilaštvo je potom krajem aprila saopštilo da postupa po izveštaju MUP-a, Odeljenja za kontrolu rada, koji se odnosi na prijavu Andrejeve cimerke, kao i po izveštaju Sektora unutrašnje kontrole u vezi sa prijavom koju je podnela Andrejeva majka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari