INTERVJU Nismo se mnogo odmakli od devedesetih: Omer Karabeg, novinar i urednik o 30 godina emitovanja Mosta Radija Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Jedini koji se nisu odmakli od 90ih su Karabeg i slični. Mladi Srbi, Bošnjaci i Hrvati se normalno druže, pogotovo u Beogradu. Samo Karabeg i slični spominju 90e, jer moraju da lešinare nad nečim.

  2. Bez moralnih i profesionalnih veličina kao što je Omer Karabeg, balkanski brlog blata povukao bi u sebe i one koji ipak smatraju da su Milošević, Šešelj i Vučić oličenje zla…Hvala mu na hrabrosti i trudu!

  3. Strašan zlikovac i prevarant. Ta emisija Most koju vodi, je baš kao i cela RSE monstroznq prema svenu srpskom. Jadno je što se u Danasu l tom konunističkom mufljuzu daje toliko prostora.

  4. Posle 30 godina na skupu Proglasa, ponovo sam videla stari sjaj Beograda.
    Ugledala sam medju okupljenom gospodom Gorana Markovića, Djidju i još puno predivnih starih i mladih ljudi! Plakala sam kao kiša, ponovo sam doživela da vidim onaj Beograd za koji sam mislila da je nestao. Govor mladog i divog glumca Milana Marića iispred Skupštine vratio mi je nadu u bolju budućnost za mladi naraštaj

  5. Ako Osman Karabeg,koji je postao poznat i neko i nešto,kao npr. i Goran Milić,i ini drugi,onda je žalosno da svoj posao zasniva na zgrazanjem nad srpskim narodom,karakterišući ga kao jedinog krivca iz 90.ih godina.Kako je moguće da ni jednom nije spomenuo srpske žrtve,nečuvene zločine nad srpskim civilima,hiljade i hiljade proteranih Srba iz Sarajeva?Kako je moguće da u takvom granatiranju i snajperisanju Sarajeva,ljudi idu u pozorište…..Nisam šešeljevac,nitu velikosrbin,normalan sam građanin.Bilo bi lepo da Osman spomene Dobrovoljačku ulicu u Sarajevu,tuzlansku kolonu,most na Korani i bezbroj drugih zločina nad civilima i neduznim regrutima.Ali…..vazno je da u srpskom narodu uvek ima „onih „pravednika,a u ostalim narodima takvih nema.Ni jedan musliman i Hrvat nikad neće reći da su i oni činili zločine ,prvenstveno prema civilima.Svako ko brani najosnovnije interese srpskog naroda i državnost Srbije,odmah bude proglašen fašistom.A muslimani,pripadnici handžar divizije,posle II svetskog rata,nisu procesuirani,zarad bratstva i jedinstva,na uštrb srpskog naroda.

  6. Zanimljiv je jedan detalj:Radio Slobodna Evropa je posle WWII primila Stepana Banderu,koji je s početka 50 ih bio i urednik RSE. Stepan Bandera, fašista kome su se divili Himler i ostali. Treba li nešto dodati??

Ostavite komentar


Društvo

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem 8

Amerikanac uhapšen s pištoljem u Beogradu, u tužilaštvu se branio ćutanjem

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je državljanin Sjedinjenih Američkih Država Aleksander Martin M. (36) zbog sumnje da je 27. jula 2024. godine u centru Beograda neovlašćeno nosio pištolj sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka, dok je u sobi jednog hostela gde je neprijavljeno boravio, neovlašćeno držao još jedan okvir i 14 metaka različitog kalibra.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.