Omer Karabeg ovogodišnji dobitnik nagrade “Živorad Kovačević" 1Foto: RSE

Novinar i urednik Radio Slobodne Evrope Omer Karabeg ovogodišnji je dobitnik nagrade “Živorad Kovačević” za regionalnu saradnju koji dodeljuje Evropski pokret u Srbiji.

Karabegu je nagradu uručio predsednik EPuS Radomir Diklić.

Primajući priznanje, istakao je da je emisija „Most“ najbolji dokaz da i u najtežim vremenima uvek ima ljudi koji su spremni na dijalog.
Radeći emisiju „Most“ tražio sam ono što spaja ljude i video sam da su tolerancija i uvažavanje drugog ono što nam najviše nedostaje, rekao je Karabeg, pošto mu je predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Radomir Diklić uručio nagradu.

Karabeg je naglasio da je i ta emisija i način da pokaže da se ne miri sa raspadom svoje domovine, SFR Jugoslavije.

Dobro se osećam kada svake nedelje zovem Beograd, Sarajevo, Prištinu, Zagreb, Podgoricu, razgovaram sa ljudima i imam utisak da je divna domovina i dalje tu, iako su je davno sahranili, rekao je Karabeg koji je zahvalio na priznanju.

Diklić je rekao da mu je čast da uruči priznanje „graditelju Mostova“, a kao kolegi novinaru zavidi mu na životnom delu, jer nema veće satisfakcije za novinara da ga citiraju i oni koji vole kako piše i oni koji ga ne vole.

Jelica Minić, u ime EPus, istakla je da Karabeg spretno plete veze koje su pokidane ratovima u regionu, posebno sada u atmosferi kojom se niko ne može pohvaliti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari