Omiljeni rijaliti kriminalac: Ko je Kristijan Golubović? 1Photo: M.M./ATAImages

Veliku buru u javnosti izazvala je poseta Kristijana Golubovića beogradskoj osnovnoj školi „Đura Jakšić“ zbog snimanja muzičkog spota grupe Crni Cerak, čiji je akter bio.

Šta će osuđivani kriminalac među osnovcima, zapitali su se roditelji, a Kristijan je odgovorio da je želeo deci da poruči da ne idu njegovim stopama.

Direktorka škole se pravdala da nije znala da će Golubović biti prisutan na snimanju spota, a Ministarstvo prosvete je najavilo inspekcijski nadzor zbog čitavog slučaja.

Kristijan Golubović je višestruko osuđivani kriminalac zbog pljački i dilovanja droge. Godinama je bio na robiji, u više navrata, a mlađoj generaciji poznat je i kao učesnik rijaliti programa “Farma” i “Zadruga” na TV Pink.

Redovni je gost i kod Milomira Marića na „Hepiju“, te se njegove prenaduvane anegdote poznatije kao “lovačke priče”, uz osmeh prepričavaju, jer iako je kriminalac sa debelim dosijeom, ove televizije sa nacionalnom frekvencijom su ga predstavile kao “simpatičnog” i zabavnog momka.

Golubović je u Zadruzi objašnjavao kako je sedeo u Čumićevom sokačetu sa još dvojicom momaka, a svi zajedno su imali 18 pištolja za pojasom. Zatim se „posvađao sa nekim opasnim tipom, pa mu je udario šamar, a ovaj se od siline udarca odmah onesvestio“.

– Ja udaram samo levom rukom, i to šamarom, desnom ne, jer mi je doktor zabranio. Kaže da desnom ubijam na mestu, rekao je Golubović.

Poznata je i njegova priča o tome kako je izbegao pet metaka ispaljenih u njega na nešto više od metar udaljenosti, dok je sa drugom sedeo u restoranu u Milanu.

– Jedem špagete i čovek uđe i puca na mene sa metra udaljenosti. I prekine mi špaget i ovde mi kida parče pramena. Izbija ovakve kocke cigle, a ja stojim i kažem: „Čovek mi ubi karbonaru“. I ovaj moj drug kaže: „Brate, živ li si?“, ja kažem: „Kreten me promašio“. Puštam viljušku i ovako gledam, ovde kroz mišku tri metka od magnuma 357. Svih pet je ispalio, jedan u špagete, jedan u kosu i tri pored srca, pored grudnog mišića – pričao je Golubović samo jednu od situacija kada je na njega pucano iz neposredne blizine, a on izbegao „metkove“. Nekad mu je u tom poduhvatu pomagao i salto.

Iako je hapšen kao diler droge, kaže da drogu prezire, kao i sve koji je konzumiraju.

Predstavlja se kao momak sa vrelog asfalta koji je, kako tvrdi, postrojavao sve viđenije kriminalce i vođe neformalnih grupa tokom devedesetih – od Arkana do Legije.

Kristijan nije krio da su u njegov život bila upletena i ubistva, pa je za portal republika.rs otkrio kada ubistva smatra opravdanim:

– Niko nikada ne bi trebalo da ubije zbog novca. Ljude treba ubijati samo kada ste apsolutno sigurni da bi vas taj čovek ubio, vas ili nekog vama bitnog, prijatelja ili rođaka.

Dodao je da i ako se odlučiš za ubistvo, ona mora da bude viteško:

– Nije viteški ubiti čoveka pred ženom i decom. Ako već moraš da ga ubiješ, viteški je, malo više, da ga sačekaš negde u nekom mraku i ubiješ ga. Sačekuša toliko nije viteška, ali barem nisu gledali žena i deca.

Osim o svojoj kriminalnoj prošlosti, Golubović rado govori i o politici, te je za portal 24sedam.rs prošle godine hvalio predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ističući da je on u poslednjih 100 godina najviše učinio za Srbiju.

– Kada su rezultati krenuli, putevi, fabrike, preduzeća, veće plate ja sam onako kao laik u političkom životu i dešavanjima rekao: „Pa ovaj čovek je najviše učinio za Srbiju“. Šta im nije jasno? Kažu oko njega krade ovaj, onaj, pa to je uvek bilo. Ja sam govorio i u „Vidimo se u čitulji“ uvek će biti korupcije, uvek će biti mita. Ja mogu da kažem da Vučića poštujem i kao čoveka koji drži do svoje nacionalnosti, koji čini za svoju zemlju dosta i koji će učiniti dosta za Srbiju i smatram u zadnjih 100 godina za Srbiju da je najviše učinio“, rekao je on.

Aleksandar Golubović, poznat kao Kristijan, rođen je u Minhenu 30. novembra 1969. godine, kao dete srpskih gastarbajtera Srboljuba i Milanke Golubović. Majka Milanka je radila kao stjuardesa u JAT-u, a otac Srboljub je pre Kristijanovog rođenja odveden na služenje doživotne robije zbog oružane pljačke sa smrtnim ishodom. Kristijan ga je upoznao kada je već krenuo u osnovnu školu.

Golubović je u zatvoru bio u više navrata, u Srbiji i Grčkoj, zbog oružanih pljački, krađe automobila, iznude novca, dilovanja droge (u jednoj od akcija 2010. uhapšena je i njegova majka). Predstavlja se kao veliki vernik, hrišćanin, a zbog dilovanja je uhapšen u crkvi Svetog Marka u Beogradu.

Hapšen je u akciji Sablja, a učestvovao je i u dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji”.

Sredinom 2015. godine počinje njegova estradna karijera ulaskom u Farmu, zatim gostovanjima po televizijama, pa ulaskom u Zadrugu. Tamo je upoznao sadašnju suprugu sa kojom je dobio sina. Iz prethodnih veza ima ćerku Veru i sina Lazara.

Golubović trenutno vodi emisiju „Bajke iz podzemlja“ na Red TV-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari