Omiljeno šetalište Kragujevčana u mraku, izgoreli podzemni vodovi 1Foto: V. G.

Veliki deo Spomen parka Kragujevački oktobar od 28. septembra je potpuno u mraku.

Razlog je, kako navode u Gradskoj upravi, kvar na liniji javnog osvetljenja.

Kragujevčani koji vole uveče da “obrnu krug” oko Šumarica neprijatno su se iznenadili kada su u šetnji stigli do Spomenika streljanim đacima i profesorima V3.

Naime, do Spomenika je svaka druga svetiljka bila isključenja, što je jedna od mera štednje električne enegrije koja se sprovodi na teritoriji grada.

Međutim, od ovog Spomenika ostatak parka je u potpunom mraku. Kako kažu Kragujevčani ne vidi se prst pred okom, a budući da je oko šetališta šuma, mnogi od njih su se okrenuli i vratili nazad, ne završivši svoju dnevnu rutinu.

– Trčim bar tri puta nedeljno po Šumaricama, ali sada zaista nije bezbedno. Staza ide kroz šumu, a javna rasveta ne radi, kaže Kragujevčanka koja trenira u Spomen parku.

Mrak u omiljenom šetalištu Kragujevčana izazvao je veliko nezadovoljstvo, naročito jer su svi smatrali da je javna rasveta isključena kako bi se uštedela struju.

Zbog toga je Danas iz Gradske uprave i JKP Šumadija, koje realizuje mere štednje na nivou grada, pokušao da sazna da li je javna rasveta u parku isključenja u cilju štednje električne enegrije.

Međutim, iz Gradske uprave ističu da se radi o kvaru na liniji javnog osvetljenja koji je evidentiran od strane Gradske uprave za komunalne poslove – Nadzora na praćenju objekta i instalacija javnog osvetljenja.

U dopisu koji smo dobili iz Gradske uprave stoji da su ekipe izvođača JKP Šumadija istog dana kada je kvar evidentiran ustanovile i njegov uzrok.

Razvodni ormar sa integrisanom kablovskom priključnom kutijom je u potpunosti izgoreo. Radi se o razvodnom ormaru koji je namenjen merenju potrošnje, upravljanju i napajanju javnog osvetljenja.

Takođe, 29. septembra, je ustanovljen i prekid na podzemnim kablovima.

Ekipe JKP Šumadija su iskopavanjem konstatovale da su izgorela sva četiri glavna podzemna voda.

Kako navode iz ovog preduzeća, sve ekipe, kao i nadležne službe EPS-a su na terenu od dana prijave kvara i očekuje se da on uskoro bude popravljen.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari