Omladina Narodne stranke: Zbrinite studente

Ostavite komentar


  1. Slazem se da studentima treba posvetiti paznju. Ipak, ne mogu se sloziti da su otavljeni na ulici. Sve vise mladih se odlucuje da studira, sto je dobro. Logicno je da u studentskim domovima nema mesta za sve, zbog samog broja studenata, zato najbolji imaju tu mogucnost. Licno, tokom prve godine studija nisam dobio smestaj, ali uz malo truda dobio sam u ostale tri godine, sto mi je i bio na neki nacin motiv da zavrsim fakultet u roku. Tako da, ne predajte se!

  2. Najbolje da drzava placa vecite studente , pogotovo one iz provincije koji odu u Beograd, samo da bi bili tamo, a ne radi skolovanja. Pa onda da studiraju po 10 godina, a da zive u studentskim domovima, za 2000 dinara mesecno i ruckom od 60 dinara. Svako ko je radan i vredan ima, a i treba da ima, uvek tu mogucnost.

    1. O cemu Vi pricate? Drzava daje redovno finansiranje studenata koji su na budzetu, procitajte malo Zakon o studiranju studenata koje finansira drzava, svako ko ne ispuni obaveze iz Zakona, pada sa budzeta, a broj studiranja po Bolonji je 4 redovne (plus 4 produzene, obnovljene godine). Studenti kojima ostane manje od 30 esp bodova nakon zavrsenih 8 godina studiranja, imaju pravo da produze jos jednu godinu uz molbu, ali to su studenti kojima je ostalo 2-3 ispita i diplomski rad, u zavisnosti koliko ispiti nose esp bodova. Tako da to sto pricate nije tacno, jer je prosek studiranja po starom sistemu bio daleko fleksibilniji, privlacniji za te, gore pomenute, vecite studente!

    2. Da li ste procitali tekst? Ovde se govori o brucosima i studentima druge trece i cetvrte godine? kako ste samo povrsno bacili pogled na naslov ili ste bot ili ste zavrsili Megatrend.

  3. Šok mi je činjenica da imaju omladinu. Što ne puste njih malo napred nego se uvek isti vrte?

  4. Studirala sam od 2006. g. i to na državnom fakultetu i ovakvu ideju tada niko nije dao. Još nam je nametnuto mnogo toga da se plaća što se do tada nije plaćalo… I ništa mi nije falilo. Para sam imala toliko da platim stan, hranu, da kopiram knjige i ponekad da se provedem. I znam još takvih 50-ak studenata. A i pravo da vam kažem, ne moraju svi da studiraju u Beogradu. Ko nema (kao ja što tada nisam imala) neka ide u Niš, Kragujevac i Novi Sad.

  5. Dok ste vi bili na vlasti ja se naplaćao za privatni smeštaj, a ni kredit nisam uspio da dobijem iako sam stalno bio na budžetu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.