Omladina PSG osudila izbor Ane Grčić za studenta prorektora Univerziteta u Beogradu 1Foto: Pokret slobodnih građana

Omladina Pokreta slobodnih građana (PSG) osudila je danas izbor Ane Grčić za studenta prorektora Univerziteta u Beogradu, jer smatraju da je ona „metafora celog trulog sistema i reprezent modela po kom Srpska napredna stranka (SNS) vlada prethodnih 12 godina“.

U saopštenju PSG navodi se da je Grčić bila potpredsednica Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda (CEROB) za koju je Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS) objavio da je u njihovim prostorijama vršena isplata dnevnica angažnovanim u SNS kol centru, koji je na dan izbora pozivao glasače da glasaju za vladajući partiju.

„Ana Grčić nije učinila ništa da popravi položaj mladih i studenata u ovom sistemu, već svojim primerom pokazuje da isključivo uz priklanjanje vladajućoj partiji postoji opcija za napredak i poziciju“, saopštili su iz omladine PSG.

Naveli su da je njen ponovni izbor uvreda za sve studente i akademske građane Srbije, „naročito uzevši u obzir da je Univerzitet promenio Poslovnik o radu da bi joj omogućio novi mandat, na hitnoj sednici bez ispunjenja neophodnih uslova, i ako je većina studentskih predstavnika bila protiv i na prvom glasanju uložene su brojne primedbe“.

„Omladina PSG će nastaviti da se bori za autonomiju Univerziteta i uvek ćemo biti ljuti protivnik političkom postavljanju isključivo partijski podobnih ljudi“, piše u saopštenju PSG.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari