Učesnici manifestacije Čiken fest u Žitištu, koja će biti održana 17. i 18. jula uz brojne muzičke, sportske, kulturne i privredne sadržaje, spremiće omlet od 1.002 jaja. Omlet će biti pripreman u etnoselu koje će biti otvoreno 18. jula, i smešteno ispred osnovne škole, a ukus će oceniti posetioci, kažu organizatori.


Kako je najavljeno, na glavnoj festivalskoj bini u centru Žitišta biće održan koncert Miroslava Ilića i grupe OT (Operacija trijumf) bend, a nastupiće i rok grupa Osmi dan, zatim bend najavljen kao ex-Generacija 5 i tamburaške i gostujuće folklorne grupe iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na sportskim terenima će biti organizovan meč američkog fudbala između timova Klek Knights i Vrbas Hunters, a pored toga biće organizovan i dečji fudbalski turnir pod nazivom Čiken fest kup.

Posetioci će imati priliku i da vide old tajmere zrenjaninskog motokluba Veteran. Izložbom fotografija Branke Nedimović iz Žitišta i Aleksandra Simića iz Banatskog Karađorđeva, kao i modnom promocijom kreatora iz Žitišta Duška Ćurguza biće otvoren i Omladinski info centar u Žitištu.

U etnoselu, pored spremanja džinovskog omleta, planirano je i takmičenje u pripremanju pilećeg paprikaša. Voditelj programa Pile Telešop pripremio je za najmlađe brojna zanimljiva iznenađenja u dečjem selu. Organizatori manifestacije su opština Žitište, Mesna zajednica Žitište i Opšte udruženje preduzetnika iz tog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari