„On je sada medijska zvezda, poslednjih dana verovatno ima više naslovnih strana nego Vučić“: Tamara Skrozza o izveštavanju medija o dečaku koji je izvršio ubistva u „Ribnikaru“?

Jedna od autorki Kodeksa novinara Srbije, o tome šta je javni interes u izveštavaju o počiniocu masovnog ubistva u školi "Vladislav Ribnikar"

Ostavite komentar


  1. Koliko je divna osoba Skroza, toliko odmerena, profesionalna, nezna. Najveca zamerka ovoj vlasti pored peljesenja, unistavanje istorije grada- unistenje jednog drustva. Potpuno unistenje, kad ovakvu tragediju nije bilo moguce ispratiti kako treba i uraditi nesto sto je opste dobro, ako moze da bude dobro posle ubistva dece. Sudila bih deci njihovoj kao pokaznu vezbu za sledece vlasti.

  2. Znate Tamara ,Vi lično imate prijatelja i kolegu , koji javno na svom fejsbuku psuje (!!!) novinare , proziva Insajder , vredja javno druge roditelje , u gostovanjima u medijima i na društvenim mrežama izmišlja priče i izgovara poluistine , izvinite to nije ‘španska serija’ , vredjate tim izrazima ljude koji slobodno misle , slobodno se izražavaju i žele slobodno da se informišu . Za početak se javite kada dakle Vaši prijatelji besomučno atakuju na slobodno novinarstvo , zagovaraju cenzuru i slobodno mogu reći ‘jašu’ medije kao na turneji . To , a i ovo na šta Vi imate zamerke , se dešava bukvalno od maja meseca i nigde vas nije bilo skoro četri meseca , a sad kad se donosi odluka kako će škola Vladislav Ribnikar nastaviti dalje , pozivate medije na ćutanje .
    U Ribikaru ne postoje nikakve ‘frakcije’ kako kažete , postoje roditelji koji žele kvalitetnu nastavu za svoju decu , postoji kolektiv koji želi takodje kvalitetnu nastavu i ubuduće , i bori se za svoja radna mesta i za svu decu u Ribnikaru i jednostavno po prirodi stvari oni ne mogu da budu s nekim u sukobu … Kvalitetnu nastavu čine kvalitetna deca , kvalitetan kolektiv i kvalitetan prostor u kome se nastava odvija . Arhitekte i urbanisti svakom zlonamernom ili nekom ko odlučuje o nečemu , mogu da objasne šta znači kvalitetna škola koja ima bilingvalnu nastavu i koliki prostor je potreban da bi hiljadu djaka iole pristojno funkcionisalo .
    Naravno da se odluke donose ad hoc uz minimalne konsultacije i sa zakonom i sa strukom , frljanje Kragujevcem je poslednji u nizu ispada . Na žalost možda je takav dugogodišnji pristup i najbolji opis kako se stvari odvijaju i danas u našem društvu , pa ne može ni novinarstvo da bude bolje .

Ostavite komentar


Društvo

Protest protiv Rio Tinta u Valjevu: „Ako odbranimo grad odbranićemo i državu“ 8

Protest protiv Rio Tinta u Valjevu: „Ako odbranimo grad odbranićemo i državu“

"Nema politike, ideologije zaboravite to. Moramo svi zajedno da delujemo, politika je nebinta, važna je samo ideja da odbranimo naš grad. Ako odbranimo grad odbranićemo i državu", poručio je sa skupa okupljenim građanima u Valjevu reditelj Zoran Đorđević koji živi u Brazilu. Na gradskom trgu trgu u tom gradu u toku je protest protiv Rio Tinta i iskopavanja i eksploatacije litijuma u Srbiji, ali i u valjevskom kraju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.