Ona, iza našminkanog osmeha 1

Fascinantna priča o poreklu jedne od najintrigantnijih (anti)heroina DC univerzuma Harli Kvin, koju je osmislio i realizovao Stjepan Šejić, pojavila se ovih dana i na srpskom, u albumu Harlin, sa sve tri, dosad realizovane epizode. Prevod za ovaj luksuzni album u izdanju Čarobne knjige uradio je Draško Roganović.

A šta se krije iz našminkanog osmeha: Mlada doktorka psihijatar koja je otkrila potencijalni lek za ludilo što pohodi Gotam, dr Harlin Kvinzel, mora da dokaže svoju revolucionarnu teoriju sumnjičavim vlastima tako što će zaći duboko u poremećene umove najsmrtonosnijih zatvorenika ludnice Arkam.

Ali što više vremena provodi sa ispitanicima svoje studije, neuračunljivim kriminalcima, to je više privlači jedan određeni pacijent – i to se više udaljava od stvarnosti…

Ova sjajna priča o opsesiji i ljubavi, iz pera oprobanog stripskog pripovedača Stjepana Šejića, govori o rođenju Harli Kvin i šokantnom početku njene izopačene romanse sa Džokerom.

To je, ujedno, i dodatno upoznavanje sa fascinantnim autorom, poreklom sa ovdašnjih prostora, koga su ljubitelji stripa u Srbiji upoznali u trotomnom seriijalu Sanstoun / Sunstone, koji je isti izdavač objavio krajem 2018. Stjepan Šejić (Vinkovci, 1981), hrvatski stripski scenarista i crtač, poznat po radu na serijalima Witchblade, Aphrodite IX, The Darkness i drugim naslovima za veće i manje strane izdavače, stripsku karijeru započeo je kao kolorista, radeći na naslovnicama koje je crtao Tajler Kirkham.

Ponajviše su ga inspirisali italijanski stripovi, sve dok se nije susreo s naslovom Witchblade, koji je umnogome uticao na njegov rad.

Znatno su, takođe, na njega uticali Mark Silvestri i Majkl Tarner.

Godine 2007. Šejić je počeo da crta strip Witchblade, a na tom naslovu je radio od 116. do 150. epizode, što je najduži kontinuirani angažman jednog umetnika na tom serijalu.

Ilustrovao je i mini-serijale First Born i Broken Trinity, kao i naslovnice za serijal Darkness.

Za DC comics i Marvel uradio je mnoge naslovnice, a pored toga sarađuje s manjim izdavačima, među kojima su Arkana studio i Dajnamajt entertejnment.

Kompletan autorski angažman na strip-serijalu Sanstoun bio je, ipak, prelomna tačka u radu ovog umetnika.

Isprva zamišljen kao neobavezan projekat na DeviantArtu, Sanstoun je prerastao u ozbiljan stripski serijal koji je otvorio potpuno nov prostor u domenu erotskog stripa i privukao pažnju šire publike.

Uz angažman na drugim stripovima, Šejić se poslednjih godina uporedo bavi tim poduhvatom.

Oženjen je strip-umetnicom Lindom Lukšić Šejić, s kojom živi u Crikvenici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari