Kao što je i najavio, novi selektor najbolje fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Petrović nije dirao igrački kadar prethodnika Radomira Antića. Pižon je za oktobarsku rundu kvalifikacija za Evropsko 2012, sa Estonijom (8. oktobra u Beogradu) i Italijom (12. 10. u Đenovi) pozvao gotovo sve koji su odradili prošli takmičarski ciklus, a nemaju problema sa zdravljem i formom.

Jedine, ali očekivane, novine su kambek, godinama na gol crti nedodirljivog, Vladimira Stojkovića, odnosno priključivanje Pavla Ninkova (sa mesta desnog beka „izgurao“ Antonia Rukavinu), Slobodana Rajkovića (rešenje više na mestu štopera) i Marka Lomića, koji bi u odsustvu povređenih Dragutinovića i Kolarova trebalo da pojača konkurenciju na poziciji levog beka.

– Ova ekipa je tri godine zajedno, mislim da su ti igrači najbolje što imamo i ja verujem u njih. Možda bude nekih novina na proleće, ali ne drastičnih. Voleo bih, naravno, da nam se fudbaleri nameću, kao recimo Mirić iz Spartaka, ali rano je za njegovo ubacivanje „u vatru“ – objasnio je izbor doskorašnji trener Temišvara, od kojeg se očekuje da u predstojećim duelima „ispegla“ remi sa Slovenijom.

– Estonija nije zvučan protivnik, duge tradicije i velikih rezultata, ali je vrlo opasan tim, koji je dobro namučio Italijane. O bivšim svetskim prvacima ne treba trošiti reči. Zato bih bio zadovoljan i sa četiri boda iz ta dva meča, mada u svakom idem na pobedu – priznaje strateg „orlova“ i kaže da „jedva čeka“ da s reči pređe na dela, odnosno krene s korigovanjem igre našeg A tima.

– Akcenat ćemo staviti na igru na sredini terena. Neće biti striktnih obaveza u završnici, Jovanović i Krasić će menjati mesta tokom utakmice, a zadnji vezni Stanković, kao svestrani vezista, po potrebi delovati bliže protivničkom golu – otkrio je deo svog taktičkog plana Petrović, koji bi možda više voleo da u novoj ulozi debituje na stadionu Crvene zvezde, gde je proveo veći deo igračkog veka, ali ne pravi pitanje što će to učiniti na igralištu Partizana.

Juče su javnosti predstavljeni i njegovi pomoćnici – Radovan Ćurčić (došao sa klube Javora), Srđan Vasiljević (doveden iz BSK-a iz Borče) i Željko Boljević (kondicioni trener). Nedostajao je samo trener golmana Goran Pandurović, koji je u to vreme imao trening u Partizanu.

Ne zviždite Stojkoviću

Pižon apeluje na navijače Zvezde da ne prozivaju svog nekadašnjeg ljubimca Vladimira Stojkovića, čiji je letošnji prelazak u Partizan izazvao pravu buru.

– Krajnje je vreme da preležimo te bolesti. Ne zviždite Stojkoviću, ne znam zašto bi iko bio protiv njega i(li) naše reprezentacije. Svima nam je potrebna pomoć s tribina – kaže Petrović, kojeg je „oduševilo zajedničko ispijanje piva Arsenalovih i Partizanovih navijača posle tog meča i Vojvodin poklon od 500 besplatnih karata pristalicama crno-belih“.

Izabranih 23

GOLMANI: Vladimir Stojković (Partizan), Anđelko Đuričić (Leiria), Željko Brkić (Vojvodina); ODBRANA: Branislav Ivanović (Čelsi), Pavle Ninkov (C. zvezda), Nemanja Vidić (Mančester junajted), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Ivan Obradović (Saragosa), Aleksandar Luković (Zenit), Marko Lomić (Lokomotiva Moskva); Slobodan Rajković (Čelsi); VEZNI RED: Dejan Stanković (Inter), Gojko Kačar (Hamburger), Nenad Milijaš (Vulverhemptobn), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Miloš Krasić (Juventus), Radosav Petrović (Partizan), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Milan Jovanović (Liverpul); NAPAD: Nikola Žigić (Birmingem), Danko Lazović (Zenit), Dragan Mrđa (Sion).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari