Očekivani porazi od fudbalskih sila Španije i Francuske, bespomoćnost srpskih igrača u većem delu tih 180 minuta, četiri primljena gola, nijedan dat pogodak i pregršt grešaka njegovih izabranika nisu promenili „ploču“ našeg selektora Siniše Mihajlovića, koji non-stop ponavlja da renovirani, veoma podmlađeni i neuigrani „orlovi“ i on na ovim prijateljskim utakmicama pre svega traže odgovore na brojna pitanja pred kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.


– Cilj mi je bio da na ovim utakmicama vidim sve igrače na delu i sakupim što više informacija o njima. To mi je važnije od svega. Zato ću i za sledeću proveru da promenim devet ili 10 preostalih imena, mada znam da igramo protiv uigranih rivala, koji se spremaju za prvenstvo Evrope, što je u ovim okolnostima velika razlika. Znam i da je kraj sezone, da im je puna glava i fudbala i treninga i onoga što im ja pričam, ali, ipak, na ovoj turneji gradimo temelj za budućnost, a sve dobro i loše viđeno poslužiće nam za kasnije – podvukao je strateg srpske reprezentacije pre jučerašnje selidbe u Švedsku, gde će naš tim u utorak, protiv domaće selekcije, završiti majsko-junsku turneju.

Kapiten Branislav Ivanović analizu neuspeha protiv fizički superiornijih, taktički složnijih i tehnički boljih „trikolora“ deli na dva dela.

– U prvom poluvremenu nismo delovali uverljivo. U tom delu meča nije bilo nikakvog napretka u odnosu na utakmicu sa Španijom. U drugom je, ipak, napravljen veliki korak napred, pa smo mogli da vidimo na čemu bi trebalo da baziramo našu igru u kvalifikacijama. Prvo moramo izvući pouke, a onda verovati u ovo što radimo, kako bismo napravili nešto – tvrdi jedini starter u oba duela, koji se kao i svi, u hodu, navikava na formaciju 3-4-2-1 i ne žali na reprezentativne napore posle dugih klupskih sezona.

– Ovakve utakmice se i inače igraju na motivaciju. Nemamo mnogo prilika u karijerama za duele sa moćnim ekipama – objašnjava defanzivac osvajača poslednje evropske titule Čelsija.

Problemi u organizaciji, kreaciji i realizaciji su brojni, a meč sa Šveđanima prva sledeća prilika da se makar neki od njih počnu rešavati.

Povreda Radovanovića

U protokolu meča sa Šveđanima sigurno neće biti Ivana Radovanovića, koji se juče vratio u Beograd. Zadnji vezni italijanske Novare počeo je duel sa Španijom i igrao drugo poluvreme protiv Francuza, ali je zbog povrede prepona odlučeno da pre vremena završi turneju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari