Sednica Skupštine grada Kraljeva odložena je je juče šesti put zbog nedostatka kvoruma usled neslaganja u vladajućoj koaliciji koju čine odbornici Srpske radikalne stranke i koalicije DSS – NS. Sednici Skupštine nisu prisustvovali predstavnici opozicione koalicije Za evropsku Srbiju, Socijalističke partije Srbije, ali ni odbornici vladajuće koalicije Demokratske stranke Srbije. Kvorum nije obezbeđen jer je sednici prisustvovalo 27 odbornika, odnosno devet manje nego što je potrebno za rad.

 

Lokalnu vlast u Kraljevu, koja većdva meseca ima problema sa kvorumom, čine odbornici SRS, DSS i Nove Srbije, dok su u opoziciji odbornici ZES, SPS i Pokreta za Kraljevo. Nakon što je sednica ponovo zakazana za 25. februar, gradonačelnik Kraljeva Miloš Babić(NS), obratio se prisutnim odbornicima, ali i kraljevačkoj javnosti jer je njegovo neformalno izlaganje prenosila regionalna televizija Kraljevo. Babićje rekao da je radi usaglašavanja stavova unutar vladajuće koalicije juče dogovoreno „skidanje sa dnevnog reda pojedinih spornih tačaka iz oblasti urbanizma kako bi blokada rada gradske skupštine bila izbegnuta“.

– Dogovorili smo se da u petak sve odborničke grupe koje žele da postave pitanje stručnim službama dođu i da se u prisustvu novinara razjasne bilo kakve sumnje o malverzacijama – naglasio je Babić.

Na juče održanoj konferenciji za novinare koalicije Za evropsku Srbiju predstavnici opozicije su izneli niz optužbi na rad lokalne vlasti koje se prvenstveno odnose na pojedina urbanistička pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari