Drugog dana boravka srpskih fudbalera u Leogangu, u centru pažnje bili su Milan Jovanović i Miloš Krasić. Veliki prijatelji nerazdvojni su na svim akcijama državnog tima, kako na terenu tako i van njega, a mnogi u šali kažu da Krasa i Lane ne mogu da se pomire sa činjenicom da u toku utakmice moraju da igraju na dva različita dela igrališta.

Ovoga puta, budući fudbaler Liverpula pritekao je u pomoć svom „bratu po fudbalu“ i našao se u ulozi prevodioca, jer su turski izveštači želeli da čuju šta plavokosi srpski reprezentativac misli o ponudi Fenerbahčea.

Da, dobro ste pročitali. Turci su poslali svoju novinarsku ekipu u Austriju, bez obzira što se njihova reprezentacija nije kvalifikovala na SP i što Turska neće biti u grupi sa Srbijom ni u kvalifikacijama za EP u Poljskoj i Ukrajini.

Kolege iz magazina Fanatik, na čijoj se naslovnoj strani šepuri lik Miloša Krasića, poslužili su se lukavstvom, pa su čak doneli i originalni dres Fenerbahčea sa brojem 17 na poleđini i ispisanim prezimenom Krasić.

Ipak, vihorni srpski fudbaler nije se dao isprovocirati. Odbio je da obuče dres slavnog turskog kluba, jer je apsolutno svestan posledica. Turci bi na sva zvona najavili spektakularan transfer iz CSKA u Fenerbahče i sve bi potkrepili sa autentičnim fotografijama iz Leoganga.

Nema sumnje da bi ta ekskluzivna reportaža izazvala veliku pažnju javnosti, ali se nikako ne bi dopala Krasićevim poslodavcima iz Moskve.

Naravno, Milan Jovanović nije mogao a da ne pecne svog druga odmah po završetku intervjua sa Turcima.

– Kraso, nisi ni svestan šta sam im preveo. To nema veze sa ovim što si ti rekao. Očekuj već sutra poziv predsednika CSKA – prokomentarisao je Lane uz neizbežan osmeh.

Kasnije, u razgovoru sa srpskim novinarima, Krasić je rekao da zna za ponudu Fenerbahčea, ali da ga klupski planovi trenutno ne zanimaju. Maksimalno je skoncentrisan na pripreme za SP i ono što je najvažnije, problemi sa aduktorom su brzo otklonjeni i Miloš je već u sredu na oba treninga radio punim intenzitetom.

Zvanična brošura posvećena Mundijalu

Fudbalski savez Srbije je u saradnji sa kompanijom Mozzart izdao zvaničnu brošuru posvećenu Svetskom fudbalskom prvenstvu u Južnoj Africi pod nazivom „Beli orlovi na crnom kontinentu“. Luksuzno opremljena brošura na 200 strana predstavlja poslednju fazu priprema za Mundijal i pruža sve podatke o najvažnijem svetskom sportskom događaju.

Navijač Dinama na prvom treningu

Pored Nikole Žigića i Dejana Stankovića, prvi trening u Leogangu propustio je i Aleksandar Luković. Defanzivac Udinezea imao je povišenu temperaturu, osetio je malaksalost, pa je uz saglasnost doktora Mladenovića ostao u hotelu.

Prvi trening pratilo je i 30-ak navijača, a među Srbima koji su došli da pozdrave momke selektora Antića bio je i jedan Hrvat u majici i kačketu Dinama iz Zagreba. On je mirno posmatrao trening i nije bilo ni najmanjeg incidenta na maloj tribini lokalnog stadiona.

Neven Subotić: Saigrači iz Dortmunda navijaju za Srbiju

Utakmice na predstojećem Mundijalu, za Nevena Subotića imaju posebnu draž. Neke čak bude emocije iz perioda kada je sebi krčio put ka zvezdama. Duel koji se igra 18. juna u Port Elizabetu protiv Nemačke bio je centralna tema u svlačionici Dortmunda ovog proleća.

– Zajedno smo pratili žreb u Kejptaunu i već tada su počele šale na račun eventualnog duela na SP. Nismo mogli da verujemo kada je Srbija dospela u grupu sa Nemačkom. Imam puno saigrača iz Borusije koji će navijati za Srbiju. Čak mi je jedan od njih rekao da mu obavezno donesem dres Srbije, ali ne smem da vam kažem ko je u pitanju – nasmejao se momak koji je rođen u Banjaluci, ali se već sa dve godine zajedno sa svojom porodicom preselio u Nemačku.

Ukoliko Srbija izbori plasman u osminu finala, potencijalni rival je zemlja u kojoj je Neven uspeo da skrene na sebe pažnju fudbalskih stručnjaka. Braneći boje Univerziteta Južna Florida, slučajno je zapao za oko selektora američke selekcije do 17 godina.

– U susretu protiv Nemačke imam ogroman motiv da pobedim zemlju u kojoj trenutno živim i u kojoj ima puno mojih zemljaka, a ako dođe do meča sa Amerikancima takođe ću svim srcem želeti da izađem kao pobednik. To je zemlja u kojoj sam fudbalski odrastao i nadam se da ću Amerikancima pokazati da nisam pogrešio što sam se opredelio za srpski dres – zaključio je Neven Subotić koga čuveni list Forbs svrstava u grupu 10 igrača koji bi mogli da bljesnu na SP u Južnoj Africi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari