Odbornici opozicije u Gornjem Milanovcu kritikovali su direktora Javnog preduzeća za puteve u tom gradu Jovicu Carevića koji je i predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije jer je uselio to preduzeće u prostorije SPS-a i za to plaća zakup.


Šef odborničke grupe Liberalno-demokratske partije u SO Ranko Tomić rekao je da zbog zakupa koji javno preduzeće plaća socijalistima, praktično svaki građanin rudničko-takovskog kraja bez obzira na partijsku pripadnost svoj novac daje u kasu SPS-a.

Šef odborničke grupe DSS Dušan Đurović tvrdi da se sredstva za rad ovog preduzeća isključivo obezbeđuju u budžetu i da, kako se izrazio, klasično kršenje Zakona o finansiranju političkih partija, traje godinu dana.

– Kao direktor, Carević koristi kancelariju predsednika SPS i potpisuje fakture za kiriju, a istovremeno je nalogodavac za plaćanje. I sve to radi za istim stolom, pa se i ne zna kada koju funkciju obavlja – kazao je Đurović. On je najavio da će na prvoj sednici lokalnog parlamenta tražiti izveštaj o visini kirije jer se uporno sakriva od javnosti.

Direktor Preduzeća za puteve Jovica Carević rekao je da je to preduzeće useljeno u prostorije SPS-a, jer nigde u gradu nije postojao slobodan prostor i da „kirija nije velika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari