Vođa opozicije u Zimbabveu Morgan Cvangiraji izjavio je da je prijatno iznenađen podrškom koju mu pruža javnost u toj državi, ali da je i dalje neizvesno da li će odneti pobedu. „Smatram da će mom protivniku, dosadašnjem predsedniku države Robertu Mugabeu biti teško da se izbori sa sve većim brojem građana koji nas podržavaju“, kazao je on.

Vođa opozicije u Zimbabveu Morgan Cvangiraji izjavio je da je prijatno iznenađen podrškom koju mu pruža javnost u toj državi, ali da je i dalje neizvesno da li će odneti pobedu. „Smatram da će mom protivniku, dosadašnjem predsedniku države Robertu Mugabeu biti teško da se izbori sa sve većim brojem građana koji nas podržavaju“, kazao je on. Cvangiraji je istakao da je uoči prethodnih parlamentarnih izbora njegova stranka Pokret za demokratsku promenu (MDC) takođe uživala podršku velikog dela javnosti, ali da nije uspela da zabeleži trijumf zahvaljujući manipulacijama vlade. „Manipulacije podrivaju volju građana, ali nadamo se da ćemo ovoga puta uspeti da se izborimo s tim problemom“, izjavio je glavni Mugabeov protivnik.
Lider opozicije takođe je najavio da će u slučaju da postane šef države pružiti šansu narodu Zimbabvea da izmeni postojeće zakone, te da će se uhvatiti u koštac s visokom stopom inflacije koja je izazvala ekonomsku stagnaciju ogromnih razmera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari