Opozicija traži sednicu Odbora povodom slučaja Danke Ilić 1foto: M.M./ATAImages

Na inicijativu Narodnog pokreta Srbije (NPS) narodni poslanici iz redova opozicije podneli su zahtev za sazivanje sednice Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Narodne skupštine Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, predložene su dve tačke dnevnog reda i to: razmatranje Izveštaja Ministarstva unutrašnjih poslova o sprovedenoj istrazi u slučaju krivičnog dela ubistva Danke Ilić, nestale u Banjskom Polju kod Bora 26. marta i razmatranje Izveštaja Sektora unutrašnje kontrole MUP povodom smrti Dalibora Dragijevića iz Bora 7. aprila u Policijskoj stanici u Boru nakon privođenja, a zbog sumnje da je pomogao bratu Dejanu Dragijeviću, osumnjičenom za ubistvo Danke Ilić, da sakrije njeno telo, sa uvidom u sudsko-medicinski nalaz veštaka na okolnost utvrđivanja uzroka smrti Dragijevića.

Traže da na sednici Odbora prisustvuje ministar unutrašnjih poslova Ivicu Dačića, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnika Sektora unutrašnje kontrole MUP Goran Colić, načelnik UKP Ninoslav Cmolić, zamenik načelnika UKP Zoran Šašić i načelnik Službe za suzbijanje kriminala Nemanja Đuran.

Sednica treba da se održi u roku od 30 dana od dana podnošenja zahteva koji su potpisali Miroslav Aleksić (NPS), Đorđo Đorđić (SSP), dr Miloš Jovanović (Novi DSS), Mitar Kovač (Mi-Glas iz naroda), Aleksandar Pavić (Mi-Snaga naroda), Zdravko Ponoš (SrCe) i Bogdan Radovanović (ZLF).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari