Opozicija u Užicu zahteva vanrednu sednicu zbog požara na deponiji "Duboko" 1foto FoNet/MUP Srbije

Opozicioni odbornici u Skupštine grada Užice zatražili su sazivanje vanredne sednice loklanog parlamenta na kojoj bi se raspavljalo o stanju Regionalnog centra za upravljanje otpadom „Duboko“ nakon višednevnog požara u maju ove godine i odgovornosti gradske i rukovodstva tog centra.

Zahtev je potpisalo 20 odsbornika iz grupa DS, ZLF, NDSS-NLS, NPS, SRCE i UA-UOL.

U zahtevu je navedeno da izražavju „jedinstven stav o potrebi utvrđivanja odgovornosti i procesuiranja uprave JKP ‘Duboko’ i rukovodstva grada zbog nestručnog i neodgovornog upravljanja ovim preduzećem“.

Odbnonici su pozvali i kolege iz odborničke grupu GG „Sloga“ daim se pridruže „i svojim potpisima omoguće sazivanje vanredne sednice“.

Od Gradskog štaba za vanredne situacije na čelu sa gradonačelnicom, traži se da sačini izveštaj i na sednici Skupštine grada izvesti odbornike i javnost o stanju na deponiji „Duboko“.

Opozicioni odbornici od užičkog Zavoda za javno zdravlje traže da javnost upozna sa kratkoročnim i dugoročnim posledicama požara po zdravlje građana i životnu sredinu, kao i da predstavi rezultate merenja zagađenja vazduha, vode, zemljišta i hrane.

Od direktora JKP „Duboko“ zahteva se da u skladu sa važećim zakonskim propisima Skupštini grada Užice podnese izveštaj o radu preduzeća, dok od gradskog većnika zaduženog za vanredne situacije žele da čuju iscrpan izveštaj o troškovima gašenja požara i sanacije deponije koje će snositi budžet grada, odnosno svi građani.

Upozoravamo gradonačlnicu, gradsko veće, predsednika Skupštine grada i vladajuću koaliciju, da ne pokušavaju da izbegavaju diskusiju i ne sabotiraju održavanje vanredne sednice Skupštini grada o deponiji „Duboko“ jer će nas takvim postupanjem nateratati da koristimo i druge mehanizme koji nam stoje na raspolaganju, a od javnosti neće uspeti da sakriju svoju nesposobnost da upravljaju gradom i javnim preduzećima, poručili su odbonici opozicije u Skupštni grada Užica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari