U investicije u rožajskoj opštini ove godine će biti uloženo oko pet miliona evra, ukoliko se ispuni program investicija koji je nedavno usvojila Skupština opštine Rožaje. Program je podržala vladajuća većina, dok su opozicioni odbornici izrazili sumnju u mogućnost realizacije tako ambicioznog plana, a nisu im se dopali ni neki od prioriteta.

Prema usvojenom programu, za izgradnju i rekonstrukciju komunalne infrastrukture i objekata od društvenog značaja lokalna samouprava će izdvojiti oko 3,2 miliona evra, dok će ostatak novca obezbijediti vlada Crne Gore i donatori. U ovoj godini će se, prema planovima, raditi na proširenju i adaptaciji Centra za kulturu i zgrade Skupštine opštine, nastavku i izgradnji gradskih i seoskih puteva, rekonstrukciji primarnog i izgradnji nekoliko seoskih vodovoda. Ulagaće se u škole i sportske terene, a planirana je i rekonstrukcija gradskog trga. Predviđeno je da se na lokaciji nekadašnjeg „Gornjeg Ibra“ izgradi parking prostor sa garažama, kao i novi dječiji vrtić. Postojeća predškolska ustanova će biti srušena, a na njenom mjestu će iznići nova. Među kapitalnim investicijama je i nastavak radova na saobraćajnoj zaobilaznici.

Odgovarajući na primjedbe opozicije da mnogi projekti iz prethodnih godina još nijesu realizovani, predsednik opštine Rožaje Nusret Kalač je istakao da će svi biti zadovoljni ukoliko se program u potpunosti realizuje, s obzirom na nastupajuću krizu. Kalač smatra da je plan investicija obuhvatio sve segmente života, čijom implementacijom bi bio stvoren kvalitetniji ambijent kako za građane, tako i za potencijalne turiste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari