U Dom zdravlja Golubac protekle nedelje stigla je donacija ambasade Japana u vidu sanitetskog vozila i medicinske opreme vredna 60 416 evra. Podsećanja radi, saradnja Doma zdravlja Golubac sa ambasadom Japana u Beogradu počela je još pre dve godine u cilju donacije medicinske opreme ovoj golubačkoj zdravstvenoj ustanovi. U Vladi Srbije potpisan je ugovor o donaciji Vlade Japana Domu zdravlja Golubac, a potpisali su ga ambasador Japana Tošio Cunozaki i direktor Doma zdravlja Golubac dr Predrag Lazić.


Dom zdravlja Golubac posetili su direktor Republičkog zavoda za zdranstvenu zaštitu Zoran Stojanović i predsednik opštine Zoran Pajkić gde su razgovorali sa direktorom dr Predragom Lazić o saradnje Republičkog zavoda i lokalne samouprave sa ovom zdravstvenom ustanovom u stvaranju boljih uslova za pružanje zdravstvenih usluga stanovništvu u svuh 24 naselja ove podunavske opštine.

-Saradnja sa Domom zdravlja Golubac je odlična,bila je i ranije,a i danas je dobra. Dom zdravlja Golubac je pored Doma zdravlja Veliko Gradište jedini koji je bio iznad crte ranije, i ja se nadam da će i sada biti u samom vrhu po pružanju zdravstveih usluga našim građanima.Obradovan sam donacijama i svim ovim što sam video,kao i elanom rukovodstva i radnika Doma zdravlja koji su pokazali na svom poslu.Saradnja između Republičkog zavoda za zdravstvenu zaštitu i Doma zdravlja je odlična i nadam se da će tako biti i u narednom periodu. Ja ću dati sve od sebe da ova saradnja bude još bolja i da pomognemo ovoj zdravstvenoj ustanovi da bude jedna od boljih u Braničevskom okrugu,istakao je direktor Republičkog Zavoda za zdravstvenu zaštitu Zoran Stojanović.

– Donacija japanskog naroda i ambasade Japana ima daleko veću vrednost za Dom zdravlja i zaposlene radnike,tako i za građane opštine Golubac i Braničevskog okruga jer u velikoj meri unapređuje kvalitet pružanja usluga zdravstvene zaštite našim pacijentima i osiguranicima, a ujedno i omogućava savremenija sredstva za rad,rekao je dr Predrag Lazić.

-Ova oprema sastoji se od ultrazvučnog aparata za dijagnostiku za rengen službu,odnosno i za pružanje usluga u dispanzeru za žene u prevenciji malignih bolesti i kvalitetniju obradu podataka kod trudnica kao i prevenciju kod pacijenata koji boluju od sr;anih bolesti.Vrednost ovog aparata iznosi 27.500 evra. Medicinska oprema koja je sadržana ovom donacijom je i sanitetsko vozilo marke ,,Citroen’’sa kompletnom opremom za potrebe naše službe Doma zdravlja. Za potrebe dečijeg odeljenja obezbeđen je trokamalni EKG i profesionalni bolnički inhalator. Ova oprema je danas stigla u našu zdravstvenu ustanovu i već od sutra biće u funkciji, naglasio je direktor Doma zdravlja Golubac.

Sadašnja medicinska oprema u Domu zdravlja Golubac je stara od 20 do 30 godina,pa je ova donacija samo deo modernizacije i stvaranja boljih uslova za zdravstvenu zaštitu građana. Pored donacije ambasade Japana, ova zdravtsvena ustanova u Golupcu nabavila je i aparat za hematologiju.

-Ovaj aparat je nabavljen zahvaljujući pomoći Republičkog zavoda za zdrvnstveno osiguranje i sopstvenim sredstvima Doma zdravlja. Time smo zaokružili unapređenje usluga u oblasti dijagnostike za naše pacijente koji će moći da ovde na jednom mestu obave sve analize koje su do sada obavljali u drugim mestima, kao što su Veliko Gradište, Požarevac i Beograd, dodao dr Predrag Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari