Od početka turnira Huan Martin del Potro se žali na bol u kolenu, ali je bez većih problema stigao do polufinala i duela sa Novakom Đokovićem. Argentinac je neugodnog Davida Ferera savladao u tri seta, ali je svestan da će morati mnogo više napora da uloži da bi pobedio Đokovića.


– Protiv Novaka moram da budem 110 odsto spreman. Ako nisam, ne mogu da očekujem ništa dobro, a ako jesam, biće uzbudljiv meč. Doktor je rekao da je moje koleno bilo maksimalno zaštićeno, a ja sam opet osetio bol. Popio sam lekove protiv bolova da bih mogao da igram i na kraju sam čak pobedio u tri seta. Neverovatno. Servis mi ide, to mi je važno. Ne smem pred Đokovića da razmišljam previše o kolenu – jasan je bio Del Potro, kojem je učešće u polufinalu najveći uspeh u karijeri na Vimbldonu.

Sigurno je da Novak još uvek pamti poraz koji mu je naneo Argentinac u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama prošle godine u Londonu, a od tada su odigrali još pet mečeva. Del Potro je bio bolji i u Indijan Velsu ove sezone, ali je Đoković svakako favorit u borbi za finale iako ni jedan ni drugi nisu izgubili set na putu za polufinale. Od ozbiljnijih rivala Del Potro je savladao, pored pomenutog Davida Ferera, i Italijana Andreasa Sepija, a prethodno nikada nije uspeo da prođe dalje od osmine finala na trećem grend slemu sezone.

U drugom polufinalu sastaju se Jerži Janovič iz Poljske, koji je imao najlakši posao u četvrtfinalu jer se sastao sa sunarodnikom, Lukašom Kubotom (130. igračem sveta), i Endi Marej, zbog kojeg je domaća publika strepela jer je protiv Verdaska gubio sa 2:0 u setovima.

Zimonjić i Srebotnik u polufinalu, porazi juniora

Treći nosioci miks dubla na ovogodišnjem Vimbldonu, Nenad Zimonjić i Slovenka Katarina Srebotnik, plasirali su se u polufinale pobedom nad poljsko-češkom kombinacijom Marćin Matkovski/Kveta Peške sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:4). U juniorskoj konkurenciji predstavnici Srbije Laslo Đere i Nikola Milojević, četvrti i drugi nosioci turnira, nisu uspeli da izbore plasman u polufinale i obojica su poraženi bez dobijenog seta.

Polufinale

Žene

Bartoli – Flipkens 6:1, 6:2

Lisicki – Radvanska sinoć

Muškarci

Đoković – Del Potro 14.00

Janovič – Marej sledi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari