Opsadno stanje u Loznici pred Vučićev skup i obeležavanje Oluje: Označena parking mesta za autobuse, grad pun policije 1Foto: Danas

Već nekoliko dana traju pripreme pred 29. godišnjicu akcije “Oluja” u kojoj je proteran ili ubijen veliki broj Srba koji su živeli u Hrvatskoj. Ovogodišnja ceremonija biće održana na stadionu “Lagator” u Loznici.

Od sinoć policija patrolira oko stadiona i Lozničke bolnice, a čunjevima su obeležena parking mesta za one koji autobusima budu dovoženi ovaj skup, kojih će biti većina.

Pripadnici MUP i Interventne jedinice policije tokom celog jutra prolaze pod rotacijama kroz grad, takođe može se videti i veliki broj pripadnika policije u civilu.

Takođe, na stadionu je razvučena i velika zastava Srbije.

Iako je ceremonija upriličena zbog zločina nad Srbima, veliki broj Lozničana je stava da se upravo ove godine ovaj događaj obeležava u Loznici kako bi predsednik predstavio svoju navodnu podršku građana Loznice njemu, a samim tim i projektu Jadar, odnosno kopanju litijuma, zbog kojeg su pokrenuti masovni protesti širom Srbije, zbog zabrinutosti građana za zdravlje i ekologiju.

Takođe, upravo je započeto pregledanje terena od strane pripadnika službi bezbednosti, pa je ceo krug oko stadiona zatvoren za prolazak i lica koja se tu nalaze su zamoljena da se pomere izvan zone bezbednosti, među kojima je i novinar portala Nova.rs.

Zaposleni u objektima oko stadiona među kojima je i Loznička bolnica zabrinuti su zbog gužve i kolapsa koji se očekuje. Veliki broj njih sada strepi kako će otići sa posla, jer se uskoro očekuje dolazak pristalica Srpske napredne stranke koji će autobusima po partijskom zadatku biti dovoženi kao i na sve prethodne skupove u organizaciji srpskih vlasti.

Kako javlja reporter Nova.rs sa lica mesta, zaposleni u JKP „Čistoća“ od jutros uklanjaju svaki natpis protiv Vučića, litijuma ili SNS – skidaju nalepnice, crnim sprejem prskaju preko grafita, uklanjaju plakate…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari