Opšta bolnica u Smederevu dobila akreditaciju

Ostavite komentar


  1. U komisijama za akreditaciju nema evropskih stručnjaka. Drugim rečima, sami proglašavamo akreditovanim ono što nikad ne bi bilo akreditovano u Evropi. Ni jedna naša bonica (klinika) nije valjano akreditovana. Ovo govori odgovorno kao zdravstveni radnik.

  2. Imam dva pitanja: Kako je do sada radila (funkcionisala) Opšta bolnica u Smederevu bez sertifikata i šta znači ovo ‘akreditacija na određeni period’ i šta biva nakon isteka tog „perioda? Drugo: ko je bar jednom, zbog bilo koje potrebe, bio u pomenutoj zdravstvenoj ustanovi ovog grada, a uz to imao prilike da poseti neku od sličnih ustanova u nekoj od evropskih zemalja veoma lako može doći do zaključka o kakvim velikim razlikama se radi pa samim tim bilo kakvi sertifikati su potpuno deplasirani i, suštindki gledano, nevažni. Ali sve ovo ne čudi jer je kod nas opšti Sistem vrednosti poodavna skrajnut na margine društva te su samim tim vrednosni kriterijumi na niskom ili zabrinjavajućem nivou. Ne znam čemu sve ovo treba da služi?

  3. Sve cestitke povodom sprovedene akreditacije.
    Ja sam u timu za akreditaciju za OB u Krusevcu. Zamolila bih vas da mi posaljete vas model akretitacije za internisticke grane- konkretno neurologiju.
    Unapred zahvalna
    Dr Olivera

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.