Opšta mesta i prebacivanje odgovornosti: Prosvetni radnici nezadovoljni smernicama za rad u novoj školskoj godini

Ostavite komentar


  1. Smernice su samo deo degradacije školstva. Što deca manje nauče, to će biti poslušnija, što vlasti odgovara. Masovno zaglupljivanje audio i video sadržajima bez trunke obrazovnog programa samo ubrzava taj proces.

  2. kada pročitah ove „nove“ smernice prvo što mi je palo na pamet je pitanje:“ Pa zar škole nisu radile do sada po ovim smernicama“? Ovo je nešto već viđeno“! Ko snosi odgovornost? Ko ovde koga pravi ludim? Ovo je po meni još jedan udar na ionako lošu psihosocijalnu klimuu školi. Nastavnci i učenici su žrtve još jedne ujdurme odozgo. Sami Bog nam može pomoći. Ne bi me iznenadilo da nam se opet nešto slično desi kao u školi Ribnikar. Šta mogu policajci? Mogu da se slikaju sa pištoljikm ai palicama, Čik neka udare nastavnika ili učenika sa zločinačkim namerama!? A gde su roditelji? Njih , nastavnike i čestite i vredn eučenike niko ne zarezuje. Molim ti se Bože!

  3. Da prema inicijalnim testovima pišemo nastavne planove? Gospodo, postoji nešto što se naziva nastavni program od kog smemo da odstupimo do 10%. Jel nas terate da kršimo zakone? Ovo je katastrofa! Ministarka kao da nije ni pročitala zakon o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja! Šta nam to radite?

  4. Preslikan sistem iz Vojske ! Elaborati,upustva,pravila itd…sve u cilju da se glavesine ograde ukoliko se nesto desi i svu krivicu prebace na ucitelje,nastavnike i profesore ! A onda ce ti ljudi pod velikim pritiskom poceti da napustaju skole i traze neki drugi posao ! Sve isto kao sto se u Vojsci desava zadnje dve decenije !

  5. Kao i uvek ,,brigom moja predji na drugog“. Izgleda da škole postaju odeljenja psihologije i psihijatrije, a biće krive za skromno znanje učenika koje opet nije svrsishodno osmišljeno. Ništa novo, uvek isto.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.